Informacija

Kiekis:
29 litrai
Efektyvumas:
68 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2020 m. gegužės 9 d.
Receptas modifikuotas:
2020 m. gegužės 25 d.

Parametrai

OG:
1.063
FG:
1.010
ABV:
7.1 %
IBU:
3
EBC:
8
IBU/OG:
0.05
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 9.000
      9.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Hallertau Blanc 10.5 100 4320
Hallertau Blanc 10.5 100 1
      200  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safbrew Abbaye 2 kartos 200.0 85

Pastabos

49 virimui, Corona Extra 2


7,5 valandos.

Virta 2020-05-10
Pilstyta 2020-05-25

Pradinis vandens kiekis 22 l
Antroko tekinimas 18 l
Salinta 70 (pilta į 78), pabaiga su 65. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai

Virta 20 min. Stiprokai, dangtis pusiau atidengtas.

Pradinis OG 15,5 BRIX

Po 4 dienų apie 6 BRIX, didelė puta, molio spalva
po 10 dienų 2,5 BRIX, viršuje gana skaidrus

Galutinis FG xx BRIX
pH po virimo 5,78
pH xx po fermentacijos pilstant.

Startas su 20 C iškart dedant į 14 C aplinką, fermentacija 15 d. kelis kartus pajudinant, gal ant 5 ir 10 dienų.
Pilstoma į butelius vienai savaitei prie 22C.
Sausas apyniavimas 100 g tris dienas.


Pilstymas į butelius ir gazavimas nubrauktas šaukštelis cukraus (3-4 gr/l).

Mielės 0 E
Salyklas 5,4 E (0,6 E - 1 kg)
Apyniai 5 E (200 g)



Prisijungę aludariai