Receptas / Corona Extra 2
Informacija
Kiekis:
29 litrai
Efektyvumas:
68 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2020 m. gegužės 9 d.
Receptas modifikuotas:
2020 m. gegužės 25 d.
Parametrai
OG:
1.063
|
|
FG:
1.010
|
|
ABV:
7.1 %
|
|
IBU:
3
|
|
EBC:
8
|
|
IBU/OG:
0.05
|
kartumo nėra, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 9.000 | 100.0 | |
9.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Hallertau Blanc | 10.5 | 100 | 4320 | |
Hallertau Blanc | 10.5 | 100 | 1 | |
200 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safbrew Abbaye 2 kartos | 200.0 | 85 |
Pastabos
49 virimui, Corona Extra 2
7,5 valandos.
Virta 2020-05-10
Pilstyta 2020-05-25
Pradinis vandens kiekis 22 l
Antroko tekinimas 18 l
Salinta 70 (pilta į 78), pabaiga su 65. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai
Virta 20 min. Stiprokai, dangtis pusiau atidengtas.
Galutinis FG xx BRIX
pH po virimo 5,78
pH xx po fermentacijos pilstant.
Sausas apyniavimas 100 g tris dienas.
Pilstymas į butelius ir gazavimas nubrauktas šaukštelis cukraus (3-4 gr/l).
Mielės 0 E
Salyklas 5,4 E (0,6 E - 1 kg)
Apyniai 5 E (200 g)
Virta 2020-05-10
Pilstyta 2020-05-25
Pradinis vandens kiekis 22 l
Antroko tekinimas 18 l
Salinta 70 (pilta į 78), pabaiga su 65. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai
Virta 20 min. Stiprokai, dangtis pusiau atidengtas.
Pradinis OG 15,5 BRIX
Po 4 dienų apie 6 BRIX, didelė puta, molio spalva
po 10 dienų 2,5 BRIX, viršuje gana skaidrus
pH po virimo 5,78
pH xx po fermentacijos pilstant.
Startas su 20 C iškart dedant į 14 C aplinką, fermentacija 15 d. kelis kartus pajudinant, gal ant 5 ir 10 dienų.
Pilstoma į butelius vienai savaitei prie 22C.Sausas apyniavimas 100 g tris dienas.
Pilstymas į butelius ir gazavimas nubrauktas šaukštelis cukraus (3-4 gr/l).
Mielės 0 E
Salyklas 5,4 E (0,6 E - 1 kg)
Apyniai 5 E (200 g)