Informacija

Kiekis:
50 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. gegužės 18 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. birželio 4 d.

Parametrai

OG:
1.049
FG:
1.011
ABV:
4.9 %
IBU:
17
EBC:
7
IBU/OG:
0.36
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 5.500
Kvietinis salyklas (šviesus) 3.0 5.500
kvieciai 3.0 2.000
      13.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Aramis (France) 8.0 40 60
Cascade (U.S.) 5.0 30 10
3 apelsinai supjaustyti 0.0 2 10
3 apelsinu nutarkuotos zieveles 1.0 2 1
Cascade (U.S.)/pipirmetes 5.0 30 0
      104  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safbrew WB-06 12.0 77

Pastabos

dekokcija
20 min -65C
trecdali mentalo nuemiau, pakaitinau iki 76C -15 min, tada 15 min viriau. tada supyliau atgal i mentala-71C- 20 min, 75C-40min -tekinimas
sitos pauzes ne is gudrumo tokios gaunasi, o jas lemia virykles pajegumas :)
24ltr karstos misos perleista per cascade, kiti 23Ltr misos perleista per pipirmetes
mieles isbarciau ant putu -20C

dar gavosi 6ltr antroko:)- 1042OG, dejau safale s-33, paziuresim kas gausis

Komentarai

  • haris

    2012 m. Gegužės 26 d.
    dabar verdu, dar i viena fermenteri misa perleisiu per pipirmetes, o kita per Caskade.paciam labai idomu
  • haris

    2012 m. Gegužės 26 d.
    tik del naudotu Weihenstephan Weizen mieliu labai bijau, nes jau keli virimai gavo tokia lengva lambiko :D rugstele, todel visus fermenterius dezinfikavau su kazkokia baisia chlorke. Turiu pakeli fermencio WB-06. turbut jas ir naudosiu. pilsiu ant 50ltr, ziuresiu kas bus :)
  • haris

    2012 m. Gegužės 30 d.
    fermentacija labai leta, nieks neburbuliuoja, bet kazkas vyksta :)
  • haris

    2012 m. Birželio 4 d.
    per savaite nurugo iki 1011. ragavau pilstant, jauciasi metos,
  • Dainius

    2012 m. Liepos 11 d.
    Ragautas 2012.60.21. VAK'e ir po to namie :)
    Man patiko, langvas, su citrusinių vaisių aromatu, priimtinu rūgštumu.
Prisijungę aludariai