Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
79 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2020 m. rugsėjo 2 d.
Receptas modifikuotas:
2020 m. rugsėjo 11 d.

Parametrai

OG:
1.048
FG:
1.008
ABV:
5.2 %
IBU:
27
EBC:
13
IBU/OG:
0.56
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 4.000
Karamelinis salyklas 258.4 0.100
      4.100

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 10.0 20 60
      20  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 83

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC) +2L
antrinė - 2 dienos (aplinkos temperatūra 23ºC)
Prisijungę aludariai