Informacija

Kiekis:
14 litrų
Efektyvumas:
46 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. birželio 6 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. birželio 7 d.

Parametrai

OG:
1.061
FG:
1.016
ABV:
5.8 %
IBU:
118
EBC:
27
IBU/OG:
1.95
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pale Ale salyklas 7.0 5.000
Amber 50.0 1.000
      6.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Apynių mix'as 8.3 13 60
Apynių mix'as 8.3 13 54
Apynių mix'as 8.3 13 48
Apynių mix'as 8.3 13 42
Apynių mix'as 8.3 13 36
Apynių mix'as 8.3 13 30
Apynių mix'as 8.3 13 24
Apynių mix'as 8.3 13 18
Apynių mix'as 8.3 13 12
Apynių mix'as 8.3 13 6
Chinook 12.0 13 0
Cascade 5.0 13 0
      156  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
MauriBrew Ale 514 12.0 73

Pastabos

Apynių mix'as:
~20% apynių likučiai (turėjau 4-6 rūšis po 5-8 gramus neaišku kiek laiko buvusius šaldytuve).
~30% Cascade
~50% Chinook

Komentarai

  • Regis

    2012 m. Birželio 7 d.
    IBU: 118
    O_o
  • vapas

    2012 m. Birželio 7 d.
    Apyniai buvo paskaičiuoti ant 20l, tai išėjo šiek tiek didesnis IBU nei tikėtasi.

    Be to dalis apynių gerokai pastovėjusi, tai dalį kartumo bus praradę.
  • konung

    2012 m. Spalio 2 d.
    O čia malonus eliukas. Net po stipresnių alaus versijų gėrėsi ir maloniai karto burnoj.
  • GiN

    2012 m. Spalio 2 d.
    Siūlau recepte pamažinti tų senų apynių alfą, gausis realesnis IBU.
  • vapas

    2012 m. Spalio 2 d.  
    Senų apynių alfa buvo sumažinta ~10-20%.
Prisijungę aludariai