Receptas / Erstikio FREDOS XIII 2020
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
73 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2020 m. lapkričio 26 d.
Receptas modifikuotas:
2020 m. gruodžio 9 d.
Parametrai
OG:
1.046
|
|
FG:
1.008
|
|
ABV:
5.0 %
|
|
IBU:
54
|
|
EBC:
21
|
|
IBU/OG:
1.17
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Maltosa) | 4.0 | 2.000 | 49.4 | |
Pilsnerio salyklas (Vikingmalr) | 3.3 | 1.300 | 32.1 | |
Pilsnerio salyklas (čekiškas) | 3.3 | 0.500 | 12.3 | |
Konditerinis cukrus (baltas) | 0.0 | 0.200 | 4.9 | |
Juodas salyklas | 1425.3 | 0.050 | 1.2 | |
4.050 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Fredos Derlingieji naminiai | 6.0 | 75 | 60 | |
75 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) | 60.0 | 83 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Džiovinta mandarino žievelė | 40.0 g | Virimui | 10 min. |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 17ºC) +1L
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Visas salyklas maltas smulkiai
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 17ºC) +1L
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)