Receptas / Erstikio EŽIUKAS PUSNY
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
76 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. sausio 26 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. sausio 30 d.
Parametrai
OG:
1.047
|
|
FG:
1.005
|
|
ABV:
5.5 %
|
|
IBU:
38
|
|
EBC:
18
|
|
IBU/OG:
0.81
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (čekiškas) | 4.0 | 3.800 | 84.4 | |
Ryžių dribsniai | 0.0 | 0.500 | 11.1 | |
Karamelinis salyklas | 248.2 | 0.200 | 4.4 | |
4.500 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) | 60.0 | 90 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Greifruto žievė | 20.0 g | Virimui | 15 min. |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 100 min ~65ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - x dienos (aplinkos temperatūra 20ºC) +2L
antrinė - x dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
Visas salyklas maltas smulkiai
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 100 min ~65ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - x dienos (aplinkos temperatūra 20ºC) +2L
antrinė - x dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)