Informacija

Kiekis:
35 litrai
Efektyvumas:
82 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. balandžio 10 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. balandžio 26 d.

Parametrai

OG:
1.061
FG:
1.013
ABV:
6.2 %
IBU:
18
EBC:
16
IBU/OG:
0.30
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 7.000
BEST Caramel Amber salyklas 71.0 1.000
Avižiniai dribsniai 4.0 0.500
      8.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Saaz (CZ) 4.0 18 60
Hallertau Mittelfruh 3.5 20 60
Saaz (CZ) 4.0 18 30
Hallertau Mittelfruh 3.5 20 30
Saaz (CZ) 4.0 18 10
Hallertau Mittelfruh 3.5 20 10
      114  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Saflager S-23 12.0 73
Mangrove Jack's M76 Bavarian Lager 12.0 78

Pastabos

1. +22ltr(55C) -> 50C 20min
10gr 5.2 stabilizer
5ml CaCl
10gr CaSO4
5ml H3PO4
ph apie 5.2
65 35min
70 25min
3. Pakelta iki 77, nutekinta, 2 x užpilta po 10-12ltr ir po 20min tekinta (pirmą kartą gavos toks didelis efektyvumas)
4. virimas ~60

1. Vienas fermenteris su safaleS23 +3ltr vandens iš krano. (dėl netikėto efektyvumo gavos kiek per stiprus)
2. Kitas fermenteris M76 toks koks buvo  
Rūsio temp. 12-14C Pradėta fermentuot 4-11
1as 
2021-04-18 ištrauktas iš rūsio su FG1.014
                 3d. 18C ir  04-21 į šaldytuvą (sugebėjo apšalt, reik taisyt šaldytuvą)
                 04-25 į buteliokus ir į rūsį 12C
2as 
2021-04-18 dar buvo ~1.030
įšautas į šaldytuvą (pataisytą) (FG1,013) 04-25 

Prisijungę aludariai