Receptas / Lageriokas_
Informacija
Kiekis:
35 litrai
Efektyvumas:
82 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. balandžio 10 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. balandžio 26 d.
Parametrai
OG:
1.061
|
|
FG:
1.013
|
|
ABV:
6.2 %
|
|
IBU:
18
|
|
EBC:
16
|
|
IBU/OG:
0.30
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pilsen salyklas | 4.0 | 7.000 | 82.4 | |
BEST Caramel Amber salyklas | 71.0 | 1.000 | 11.8 | |
Avižiniai dribsniai | 4.0 | 0.500 | 5.9 | |
8.500 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Saaz (CZ) | 4.0 | 18 | 60 | |
Hallertau Mittelfruh | 3.5 | 20 | 60 | |
Saaz (CZ) | 4.0 | 18 | 30 | |
Hallertau Mittelfruh | 3.5 | 20 | 30 | |
Saaz (CZ) | 4.0 | 18 | 10 | |
Hallertau Mittelfruh | 3.5 | 20 | 10 | |
114 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Saflager S-23 | 12.0 | 73 | |
Mangrove Jack's M76 Bavarian Lager | 12.0 | 78 |
Pastabos
1. +22ltr(55C) -> 50C 20min
10gr 5.2 stabilizer
5ml CaCl
10gr CaSO4
5ml H3PO4
ph apie 5.2
65 35min
70 25min
3. Pakelta iki 77, nutekinta, 2 x užpilta po 10-12ltr ir po 20min tekinta (pirmą kartą gavos toks didelis efektyvumas)
4. virimas ~60
1. Vienas fermenteris su safaleS23 +3ltr vandens iš krano. (dėl netikėto efektyvumo gavos kiek per stiprus)
2. Kitas fermenteris M76 toks koks buvo
Rūsio temp. 12-14C Pradėta fermentuot 4-11
1as 2021-04-18 ištrauktas iš rūsio su FG1.014
3d. 18C ir 04-21 į šaldytuvą (sugebėjo apšalt, reik taisyt šaldytuvą)
04-25 į buteliokus ir į rūsį 12C
2as 2021-04-18 dar buvo ~1.030
įšautas į šaldytuvą (pataisytą) (FG1,013) 04-25
10gr 5.2 stabilizer
5ml CaCl
10gr CaSO4
5ml H3PO4
ph apie 5.2
65 35min
70 25min
3. Pakelta iki 77, nutekinta, 2 x užpilta po 10-12ltr ir po 20min tekinta (pirmą kartą gavos toks didelis efektyvumas)
4. virimas ~60
1. Vienas fermenteris su safaleS23 +3ltr vandens iš krano. (dėl netikėto efektyvumo gavos kiek per stiprus)
2. Kitas fermenteris M76 toks koks buvo
Rūsio temp. 12-14C Pradėta fermentuot 4-11
1as 2021-04-18 ištrauktas iš rūsio su FG1.014
3d. 18C ir 04-21 į šaldytuvą (sugebėjo apšalt, reik taisyt šaldytuvą)
04-25 į buteliokus ir į rūsį 12C
2as 2021-04-18 dar buvo ~1.030
įšautas į šaldytuvą (pataisytą) (FG1,013) 04-25