Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. balandžio 15 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. balandžio 27 d.

Parametrai

OG:
1.044
FG:
1.004
ABV:
5.2 %
IBU:
56
EBC:
50
IBU/OG:
1.27
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Čekiškas) 4.0 3.800
Juodas salyklas 1405.5 0.200
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Herkules 17.0 20 60
Northern Brewer 6.1 20 15
      40  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
BE-256 (šlapios, naudotos) 60.0 90

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas sumalta labai smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);

Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
Prisijungę aludariai