Informacija

Kiekis:
11 litrų
Efektyvumas:
81 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. birželio 28 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. rugpjūčio 10 d.

Parametrai

OG:
1.080
FG:
1.010
ABV:
9.2 %
IBU:
105
EBC:
33
IBU/OG:
1.31
dominuoja apynių skonis

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Belgiškas pilsnerio salyklas 3.0 3.000
Aroma 150.1 0.500
CaraHell 25.0 0.100
      3.600

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Perle (German) 7.5 50 60
Perle (German) (pirmas misos apyniavimas) 7.5 25 60
Perle (German) 7.5 25 15
      100  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeast 3522 | Belgian Ardennes™ (starteris) 450.0 88

Pastabos

Salinimas:
~62-64°C - 90 min. + 2g CaSO4 + 1g CaCl2 + 1g NaHCO3
~4 litrų mentalo pavirinimas - 10 min.
--> 66˚C
Išviso 160 min.
pH ~ 5,1
Aplinkos temperatūra ~27°C

Dėkui Audrylai už mieles.
Gavosi panašesnis į Dubbel'į, planavau 12 litrų, bet pamiršau papildyti trečioku.

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

6.8

(1 balsas)

Komentarai

  • Dainius

    2013 m. Birželio 13 d.
    Prašymas priimtas :) Teks palaužyt galvą kaip išvirt tokį "mažai kartų" alų. Turiu dar pora butelaičių, trečią?
    Įsipyliau ir aš gurkšnelį, nu tikrai kartumo dar yra, Perle geri apyniai.
  • audryla

    2013 m. Birželio 13 d.
    Gal nuo trečio atsisakysiu :-) Palauksiu kolei išvirsi "mažai kartų" alų ;-)
  • Dainius

    2013 m. Birželio 13 d.
    Nesistengsiu tiksliai atitikt stiliaus parametrų, bet IBU bus nedidelis.
  • traskis

    2013 m. Birželio 13 d.
    Noriu paklausti is kur slyvu skonis,nuo Ardennes' mieliu,kas ji duoda?
  • audryla

    2013 m. Birželio 13 d.
    @traskis
    Geras klausimas!
    Šiuo konkrečiu atveju nuo mielių.
Prisijungę aludariai