Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
81 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. liepos 4 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. rugpjūčio 13 d.

Parametrai

OG:
1.054
FG:
1.011
ABV:
5.6 %
IBU:
22
EBC:
9
IBU/OG:
0.41
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Halcyon Pale Ale 6.0 4.000
Rūgštusis salyklas „Sauermalz“ 6.0 0.120
Gliukozė (užgazavimui) 0.0 0.120
      4.240

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Admiral (U.K.) 14.0 8 50
Admiral (U.K.) 14.0 9 15
Admiral (U.K.) 14.0 10 5
      27  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 12.0 80

Pastabos

Salinimas:
50-53C - 20min (2gr CaCl2 + 1gr MgSO4 + 1gr CaSO4)/10L
65-68C - 60min

Tekinti 76-77C vandeniu

Virti 60min

5gr Airiškos kerpenos - 15min

+ 150gr laktozės išpilstant

Komentarai

  • audryla

    2012 m. Rugpjūčio 21 d.  
    Šneka tik apie aromatą... kada apyniai atiduoda daugiau aromato: prie 100C ar sausai apyniuojant po fermentacijos?

    Realiai aromatu "nuėjo" tik paskutiniai 10gr
  • DV

    2012 m. Rugpjūčio 21 d.
    bet imetus kokia 30-40g kvapniuju vietoj 10g reikalas butu kitoks tikriausiai?
  • audryla

    2012 m. Rugpjūčio 22 d.  
    Taip reikalas būtų kitoks, jis tiesiog būtų sušiktas, nes būtų sugadinta alaus recepto idėja/koncepcija
  • Artis

    2012 m. Rugpjūčio 22 d.
    Vat gerą klausimą užkabinote, kas daugiau aromato duos ar 1 min. prie 100C ar sausas/šaltas apyniavimas? :)
  • null

    2012 m. Rugpjūčio 22 d.  
    Manau bendros taisyklės nebus. Audrylos atveju manau viskas gerai virime padaryta. O sausas apyniavimas, visada pataiso aromato nebuvimą. Apynių kiekis virime taipogi turi būti ribojamas, kad negautum šieno skonio....
Prisijungę aludariai