Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
77 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. spalio 8 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. spalio 20 d.

Parametrai

OG:
1.049
FG:
1.005
ABV:
5.7 %
IBU:
37
EBC:
36
IBU/OG:
0.76
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas 4.0 4.000
Karamelinis salyklas 255.8 0.200
Juodas salyklas 1405.5 0.080
      4.280

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Columbus 15.8 15 60
Cascade 5.0 15 15
      30  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 šlapios, naudotos) 60.0 90

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);

Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 18ºC)
antrinė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 21ºC)

Komentarai

  • erstikis

    2021 m. Lapkričio 13 d.
    Ačiū. Sieksim 500.
  • Artis

    2021 m. Lapkričio 19 d.
    Super! Tikras veteranas. Erstiki, taip ir toliau! Sveikinu. 
  • GiN

    2021 m. Gruodžio 7 d.
    Sveikinimai! :) 
    Seniai matėmės ;)
  • erstikis

    2021 m. Gruodžio 11 d.
    Ačiū, GIN. Būsi Šiauliuose, duok žinoti!
  • GiN

    2021 m. Gruodžio 11 d.
    Būtinai, o gal tu kada į Vilnių? ;)
Prisijungę aludariai