Receptas / Erstikio 400
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
77 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. spalio 8 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. spalio 20 d.
Parametrai
OG:
1.049
|
|
FG:
1.005
|
|
ABV:
5.7 %
|
|
IBU:
37
|
|
EBC:
36
|
|
IBU/OG:
0.76
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas | 4.0 | 4.000 | 93.5 | |
Karamelinis salyklas | 255.8 | 0.200 | 4.7 | |
Juodas salyklas | 1405.5 | 0.080 | 1.9 | |
4.280 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale S-04 šlapios, naudotos) | 60.0 | 90 |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 18ºC)
antrinė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 21ºC)
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 18ºC)
antrinė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 21ºC)
erstikis
2021 m. Lapkričio 13 d.Artis
2021 m. Lapkričio 19 d.GiN
2021 m. Gruodžio 7 d.Seniai matėmės ;)
erstikis
2021 m. Gruodžio 11 d.GiN
2021 m. Gruodžio 11 d.