Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2022 m. sausio 8 d.
Receptas modifikuotas:
2022 m. sausio 20 d.

Parametrai

OG:
1.053
FG:
1.012
ABV:
5.3 %
IBU:
24
EBC:
67
IBU/OG:
0.45
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pale Ale salyklas 6.0 4.500
Skaldyti miežiai 3.0 1.000
BEST Black salyklas 1052.4 0.500
Avižiniai dribsniai 4.0 0.400
      6.400

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
East Kent Golding 6.6 40 60
      40  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 12.0 77

Pastabos

Skaldyti miežiai ir avižiniai bdribsniai pavirti atskirai ir sudėti į salinimą.
Tamsus salyklas sudėtas į salinimo pabaigą.

62C - 60 min.
72C - 15 min.
78C - 10min.

230g kavos pupelių užpilta 1l kambario temp vandens ir mirkoma parą laiko.
kavos "nastojkė" supilta į antrinę fermentaciją.

Buvo noras kavą mirkyti apie 36h, bet po 24 h pamačiau kažkokius burbuliukus kylant nuo kavos ir nusprendžiau nupilt skystį, jį pakaitint iki virimo ir supilt į alų.

Prisijungę aludariai