Receptas / Erstikio ŠER-M
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
81 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2022 m. sausio 18 d.
Receptas modifikuotas:
2022 m. vasario 11 d.
Parametrai
OG:
1.052
|
|
FG:
1.004
|
|
ABV:
6.2 %
|
|
IBU:
38
|
|
EBC:
33
|
|
IBU/OG:
0.74
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas | 4.0 | 3.900 | 95.1 | |
Chocolate salyklas | 1105.6 | 0.100 | 2.4 | |
Karamelinis salyklas | 231.2 | 0.100 | 2.4 | |
4.100 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale US-05 | 12.0 | 92 |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 240 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
antrinė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 240 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
antrinė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)