Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
65 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. rugpjūčio 3 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. rugpjūčio 24 d.

Parametrai

OG:
1.042
FG:
1.011
ABV:
4.0 %
IBU:
27
EBC:
8
IBU/OG:
0.65
ryškus apynių skonis

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Lietuviškas salyklas nuo Biržų krašto 5.0 4.000
Rūgštusis salyklas „Sauermalz“ 6.0 0.150
      4.150

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Marynka 7.9 18 45
Marynka 7.9 16 15
Marynka 7.9 16 5
Marynka 7.9 18 0
      68  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 12.0 73

Pastabos

Salinimas:
50-53C - 20min
5L - 100C - 20min
65-68C - 30 min
5L - 100C - 20min
70-72C - 45min

Tekinti 78-76C vandeniu

Virti 75 min
Airiška kerpena - 5gr - 15 min

Į antrinę 15gr Amerikietiško ąžuolo drožlių + 1 vanilės ankštis

Komentarai

  • audryla

    2012 m. Rugsėjo 6 d.  
    Praėjus savaitei po išpilstymo, smarkiai jaučiasi amerikoniško ąžuolo drožlių taninai, palyginus su http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/1553">šitame aluje naudotu prancūzišku lengvai skrudintu... Ką gi... teks ilgėliau brandint...
    Prancūziško ąžuolo taninai buvo švelnesni ir išlindo vėliau, po savaitės dar nejutau...
Prisijungę aludariai