Receptas / Erstikio BUS VĖL ALAUS
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
80 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2022 m. liepos 6 d.
Receptas modifikuotas:
2022 m. liepos 14 d.
Parametrai
OG:
1.050
|
|
FG:
1.004
|
|
ABV:
6.0 %
|
|
IBU:
36
|
|
EBC:
18
|
|
IBU/OG:
0.72
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas | 4.0 | 3.800 | 95.0 | |
Karamelinis salyklas | 247.6 | 0.200 | 5.0 | |
4.000 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) | 60.0 | 92 |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 120 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 25ºC)
antrinė - 2 dienos (aplinkos temperatūra 25ºC)
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 120 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 25ºC)
antrinė - 2 dienos (aplinkos temperatūra 25ºC)