Informacija

Kiekis:
13 litrų
Efektyvumas:
79 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. rugpjūčio 10 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. balandžio 8 d.

Parametrai

OG:
1.094
FG:
1.020
ABV:
9.7 %
IBU:
87
EBC:
62
IBU/OG:
0.93
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Vienos salyklas 7.0 3.400
Miuncheno salyklas 15.0 1.000
CaraCrystal 120.1 0.200
Melasa 500.4 0.200
Special B 350.3 0.050
Skrudintas miežių salyklas 'Roasted Black' 1401.1 0.050
      4.900

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Northern Brewer (German) 10.4 50 60
Hersbrucker (German) 4.5 50 20
Hersbrucker (German) 4.5 50 5
      150  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Saflager S-23 (mielių pyragas) 750.0 79
Wyeast 1762 | Belgian Abbey II™ (starteris) 500.0 79

Pastabos

Salinimas:
~64-68°C - 120 min. + 1g CaCl2 + 5g NaHCO3
~4 litrų mentalo pavirinimas - 10 min.
--> 70˚C
Išviso 150 min.
pH ~ 5,5
Pirmokas: G = 1,122 V = 3,5 l
Aplinkos temperatūra: ~20°C


Skrudintą sakyklą mirkiau atskirai 0,4 l ~55°C vandens, ištrauką supyliau į puodą, o salyklą į tekinimą. Melasą dėjau likus 10 min.
Misa skani, subalansuota ir "porteriška".
8,5 l užpyliau ant "Mes rūkom alų" mielių, 4,0 l Wyeast 1762 mielėm.
Prisijungę aludariai