Informacija

Kiekis:
11 litrų
Efektyvumas:
65 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. rugpjūčio 14 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. rugsėjo 24 d.

Parametrai

OG:
1.068
FG:
1.016
ABV:
6.8 %
IBU:
85
EBC:
13
IBU/OG:
1.25
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pearl Pale Ale 6.0 3.500
Rūgštusis salyklas „Sauermalz“ 6.0 0.100
Gliukozė (užgazavimui) 0.0 0.070
      3.670

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Kent Golding (U.K.) 5.0 20 60
Kent Golding (U.K.) 5.0 20 50
Kent Golding (U.K.) 5.0 20 40
Kent Golding (U.K.) 5.0 20 30
Kent Golding (U.K.) 5.0 20 20
Kent Golding (U.K.) 5.0 20 10
Kent Golding (U.K.) 5.0 20 5
Kent Golding (U.K.) (Šaltam apyniavimui) 5.0 40 0
Kent Golding (U.K.) 5.0 20 0
      200  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 12.0 76

Pastabos

Salinimas:
50-53C - 20min + (3gr CaSO4 + 1gr CaCl2)/10L
65-68C - 60 min

Tekinti 78-76C vandeniu

Virti 75 min
Airiška kerpena - 5gr - 15 min

Komentarai

  • Dainius

    2012 m. Rugpjūčio 18 d.
    Čia Tas alus?
  • audryla

    2012 m. Rugpjūčio 18 d.
    Musėt :-)
  • Naminis

    2012 m. Gruodžio 19 d.
    Labai geras, gaivus, subalansuotas, liuks.
  • Dainius

    2013 m. Vasario 7 d.
    Ragauju gerų keturių mėnesių brandos. Skaidrus, graži balta puta. Pauodus kvapas kiek priminė Švyturio :) bet taip kvapnus. Kartumo užtektinai, subalansuotas ir labai skanus. Nurijus ilgam lieka svelnus poskonis. Nežinau kiek tokio išgukšnočiau per vakarą... Pasakysiu banaliai - pavojingas alus. Puikiai atlikta užduotis sukurti stipresnį, kartesnį alų - BRAVO!!!
    P.S. bebaigdamas gerti intuityviai pagalvojau apie mieles ant dugno. Ne šitų galima lengvai nusipirkt :)
Prisijungę aludariai