Receptas / Erstikio MCC IPA
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
72 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2023 m. kovo 21 d.
Receptas modifikuotas:
2023 m. balandžio 7 d.
Parametrai
OG:
1.057
|
|
FG:
1.006
|
|
ABV:
6.7 %
|
|
IBU:
57
|
|
EBC:
23
|
|
IBU/OG:
1.00
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas | 4.0 | 4.800 | 94.1 | |
Karamelinis salyklas | 234.6 | 0.300 | 5.9 | |
5.100 |
Apyniai
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) | 60.0 | 89 |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~10L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5L / 100ºC vandens;
• 120 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~10L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5L / 100ºC vandens;
• 120 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)