Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
80 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. rugpjūčio 27 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. rugpjūčio 27 d.

Parametrai

OG:
1.044
FG:
1.006
ABV:
5.0 %
IBU:
17
EBC:
10
IBU/OG:
0.39
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Marris Otter extra pale 2.0 2.000
Miuncheno salyklas 15.0 1.600
      3.600

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Chinook 12.0 10 60
Chinook 12.0 5 10
Kohatu (NZ) 7.0 20 0
      35  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 20.0 86

Pastabos

salyklas supiltas i 50 laipsniu vandeni, temperatura keliama iki 64, salinimas 70min. mieliu bandau 1gr./ltr. pagal prof. alaus daryklas. 10min. iki pabaigos protafloc tablete

Komentarai

  • Regis

    2012 m. Rugsėjo 2 d.
    Pritariu. Kerpena verdant ir pora dienų antrinės fermentacijos nuskaidrina alų kaip ašarą.
  • Dainius

    2012 m. Rugsėjo 3 d.
    "1gr./ltr. pagal prof. alaus daryklas" - čia rimtai?
  • null

    2012 m. Rugsėjo 3 d.
    skamba neįtikėtinai ypač su tokiu og:), be to mielių gamintojai gi pateikia proporcijas. na bet aš ne profesionalas tai negaliu komentuot to...
  • DV

    2012 m. Rugsėjo 3 d.
    Kai prof daryklos pastoviai verda ir joms repitchinti is isrugusio alaus ne problema, tai sutinku su tokiom normom. Namudariams deti 20g i 20l 1.044, manau, krastutinumas.
    Pats viriau 20l 1.072 su vienu Notty pakeliu be jokiu starteriu ir viskas gavosi puikiai.
  • Gytis

    2012 m. Rugsėjo 3 d.
    Kiek teko domėtis, dauguma operuoja mielių ląstelių skaičiumi, o ne svoriu. X mln. ląstelių/1 ml ir panašūs matavimo vienetai. Pvz Wyeast http://www.wyeastlab.com/hb_pitchrate.cfm
Prisijungę aludariai