Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
83 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. rugsėjo 2 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. spalio 7 d.

Parametrai

OG:
1.044
FG:
1.016
ABV:
3.7 %
IBU:
19
EBC:
33
IBU/OG:
0.43
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas* 3.0 3.500
Skrudinti miežiai 1000.8 0.150
      3.650

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Viržiai 0.0 150 60
Bramling Cross (U.K.) 7.3 12 45
Bramling Cross (U.K.) 7.3 20 15
      182  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Windsor 12.0 64

Pastabos

Salinimas:
50-55C - 20 min - tik bazinis salyklas
65-68C - 60 min - tik bazinis salyklas
75-77C - 30 min - tik skrudintas salyklas (+ 5grCaCo3/10L) Mirkymas
Bazinį užkelt iki 76C
Tekint 76-77C vandeniu, taip pat tuo vandeniu kuriame mirko skrudintas salyklas

* - 1kg Halcyon Pale Ale; 1kg - Marris Otter ; 1,5 kg - Pearl Pale Ale



5gr - Airiškos kerpenos 15min

Virti 75min

Komentarai

  • Dainius

    2012 m. Rugsėjo 3 d.
    Kokį salyklą naudosi? Gražus receptas.
  • audryla

    2012 m. Rugsėjo 3 d.  
    Arba angliškų salyklų likučius (Pearl, Halcyon, MarisOtter), kas būtų arčiau škotiško :-), arba vien vokišką pils.
    Kol kas neapsisprendžiau...
    Net keista kad jis Tau patiko :-)
    IBU juk tik 20, ABV iš viso kaip giros 3,3 ...
  • Dainius

    2012 m. Rugsėjo 3 d.
    Dar viržiai, turi būt geras gerimokas. Toks sausas, atsigert pats tas, bandau įsivaizduot :)
    Kreipčiau link likučių atsikratymo, vistik škotiškas...
  • null

    2012 m. Rugsėjo 3 d.
    viržius dėk jau tekindamas misą, nepasigalėsi...
Prisijungę aludariai