Informacija

Kiekis:
30 litrų
Efektyvumas:
65 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2023 m. lapkričio 17 d.
Receptas modifikuotas:
2023 m. lapkričio 28 d.

Parametrai

OG:
1.073
FG:
1.018
ABV:
7.2 %
IBU:
5
EBC:
38
IBU/OG:
0.07
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Czech bazinis 3.4 7.000
Kvietinis salyklas (šviesus) 4.3 1.000
Cukrus 0.0 1.000
Simpsons Dextrin 1.0 1.000
BEST Chocolate salyklas 904.9 0.300
Laktozė 1.0 0.100
      10.400

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Mandarina 7.6 10 20
Hallertau Blanc 10.5 60 1
      70  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safbrew T-58 3 karta 200.0 76
Fermentis Safbrew T-58 12.0 72

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Apelsinų žievelė (karčioji) 50.0 g Virimui 1 min.
Kalendra 50.0 g Virimui 1 min.

Pastabos

81 virimui, KALĖDŲ ŠOKOLADINIS


8 valandos.

Virta 2023-11-18
Pilstyta 2023-12-08

Pradinis vandens kiekis 22 l
Antroko tekinimas 19 l
Salinta 64 (pilta į 71), pabaiga su xxx. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai.

OG 14 prieš virimą.
Virta 22 min. Stipriai, dangtis truputį atidengtas kai užvirė, iki to uždengtas.

Pradinis OG 18 BRIX
Galutinis FG 5 BRIX
pH po virimo xxxxx,
pH xxxx po fermentacijos pilstant.

Startas su 18 C iškart dedant į 15 C aplinką, fermentacija 10 d. be judinimo, , 2 d. perpylus į švarų kibirą, 8 d antrinė prie +10C.
Papildyta po dienos pakeliu mielių, beveik nieko nevyko su senomis, vėliau nušautas dangtis super aktyvi fermentacija.
Pilstoma į butelius.

Pilstymas į butelius ir gazavimas nubrauktas šaukštelis cukraus (3-4 gr/l).

Mielės 1,9 E
Salyklas 9,24 E (1,32 E - 1 kg) (Kitas dovanotas 0, priedai dovanoti)
Apyniai 1,15 E:


-----Hallertau Blanc - 60 g - 0,96 E (80 E - 5kg, 1,6 ct gramas)
-----Mandarina 10 g - 0,19 E (19E - 1kg mandarina, 1,9 ct gramas )

(per visus virimus surūgo arba išpilta - 0,0 L)

Prisijungę aludariai