Receptas / KALĖDINIS ŠOKOLADINIS
Informacija
Kiekis:
30 litrų
Efektyvumas:
65 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2023 m. lapkričio 17 d.
Receptas modifikuotas:
2023 m. lapkričio 28 d.
Parametrai
OG:
1.073
|
|
FG:
1.018
|
|
ABV:
7.2 %
|
|
IBU:
5
|
|
EBC:
38
|
|
IBU/OG:
0.07
|
kartumo nėra, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Czech bazinis | 3.4 | 7.000 | 67.3 | |
Kvietinis salyklas (šviesus) | 4.3 | 1.000 | 9.6 | |
Cukrus | 0.0 | 1.000 | 9.6 | |
Simpsons Dextrin | 1.0 | 1.000 | 9.6 | |
BEST Chocolate salyklas | 904.9 | 0.300 | 2.9 | |
Laktozė | 1.0 | 0.100 | 1.0 | |
10.400 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Mandarina | 7.6 | 10 | 20 | |
Hallertau Blanc | 10.5 | 60 | 1 | |
70 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safbrew T-58 3 karta | 200.0 | 76 | |
Fermentis Safbrew T-58 | 12.0 | 72 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Apelsinų žievelė (karčioji) | 50.0 g | Virimui | 1 min. | |
Kalendra | 50.0 g | Virimui | 1 min. |
Pastabos
81 virimui, KALĖDŲ ŠOKOLADINIS
8 valandos.
Virta 2023-11-18
Pradinis vandens kiekis 22 l
Antroko tekinimas 19 l
Salinta 64 (pilta į 71), pabaiga su xxx. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai.
pH po virimo xxxxx,
pH xxxx po fermentacijos pilstant.
Pilstymas į butelius ir gazavimas nubrauktas šaukštelis cukraus (3-4 gr/l).
Mielės 1,9 E
Salyklas 9,24 E (1,32 E - 1 kg) (Kitas dovanotas 0, priedai dovanoti)
(per visus virimus surūgo arba išpilta - 0,0 L)
Virta 2023-11-18
Pilstyta 2023-12-08
Antroko tekinimas 19 l
Salinta 64 (pilta į 71), pabaiga su xxx. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai.
OG 14 prieš virimą.
Virta 22 min. Stipriai, dangtis truputį atidengtas kai užvirė, iki to uždengtas.Pradinis OG 18 BRIX
Galutinis FG 5 BRIXpH po virimo xxxxx,
pH xxxx po fermentacijos pilstant.
Startas su 18 C iškart dedant į 15 C aplinką, fermentacija 10 d. be judinimo, , 2 d. perpylus į švarų kibirą, 8 d antrinė prie +10C.
Papildyta po dienos pakeliu mielių, beveik nieko nevyko su senomis, vėliau nušautas dangtis super aktyvi fermentacija.
Pilstoma į butelius. Pilstymas į butelius ir gazavimas nubrauktas šaukštelis cukraus (3-4 gr/l).
Mielės 1,9 E
Salyklas 9,24 E (1,32 E - 1 kg) (Kitas dovanotas 0, priedai dovanoti)
Apyniai 1,15 E:
-----Hallertau Blanc - 60 g - 0,96 E (80 E - 5kg, 1,6 ct gramas)
-----Mandarina 10 g - 0,19 E (19E - 1kg mandarina, 1,9 ct gramas )
(per visus virimus surūgo arba išpilta - 0,0 L)