Receptas / Elis T-58 Tamsusis
Informacija
Kiekis:
30 litrų
Efektyvumas:
73 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2023 m. gruodžio 18 d.
Receptas modifikuotas:
2024 m. sausio 9 d.
Parametrai
OG:
1.057
|
|
FG:
1.016
|
|
ABV:
5.4 %
|
|
IBU:
9
|
|
EBC:
23
|
|
IBU/OG:
0.15
|
kartumo nėra, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Czech bazinis | 3.4 | 8.000 | 98.8 | |
Skrudintas miežių salyklas | 1150.9 | 0.100 | 1.2 | |
8.100 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Mandarina | 7.6 | 20 | 20 | |
Apyniai | 7.6 | 50 | 1 | |
70 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safbrew T-58 | 11.0 | 72 |
Pastabos
82 virimui, T-58 Tamsus elis
7 valandos.
Virta 2023-12-18
Pradinis vandens kiekis 22 l
Antroko tekinimas 18 l
Salinta 65 (pilta į 70), pabaiga su xxx. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai.
pH po virimo xxxxx,
pH xxxx po fermentacijos pilstant.
Pilstymas į butelius ir gazavimas nubrauktas šaukštelis cukraus (3-4 gr/l).
Mielės 2,0 E
Salyklas 10,56 E (1,32 E - 1 kg)
kiti bus 0,032 * x
Virta 2023-12-18
Pilstyta 2023-12-29
Antroko tekinimas 18 l
Salinta 65 (pilta į 70), pabaiga su xxx. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai.
OG xxxx prieš virimą.
Virta 20 min. Stipriai, dangtis truputį atidengtas kai užvirė, iki to uždengtas.Pradinis OG 14 BRIX
Galutinis FG 4 BRIXpH po virimo xxxxx,
pH xxxx po fermentacijos pilstant.
Startas su 20 C iškart dedant į 13 C aplinką, fermentacija 6 d. be judinimo, 6 d. antrinė.
Pilstoma į butelius. Pilstymas į butelius ir gazavimas nubrauktas šaukštelis cukraus (3-4 gr/l).
Mielės 2,0 E
Salyklas 10,56 E (1,32 E - 1 kg)
Apyniai 0,032 * 60 --- 1,92 E:
-----Mandarina 60 g - 1,14 E (19E - 1kg mandarina, 1,9 ct gramas )