Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
78 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2024 m. vasario 14 d.
Receptas modifikuotas:
2024 m. kovo 1 d.

Parametrai

OG:
1.049
FG:
1.001
ABV:
6.2 %
IBU:
28
EBC:
22
IBU/OG:
0.57
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas 4.0 3.900
Juodas salyklas 1001.6 0.070
      3.970

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Apynių miksas (naminiai) 5.0 45 60
      45  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 98

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 120 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);

Fermentacija:
pirminė - 11 dienų (aplinkos temperatūra 22ºC)
antrinė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Prisijungę aludariai