Informacija

Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
78 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. lapkričio 8 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. gruodžio 2 d.

Parametrai

OG:
1.054
FG:
1.013
ABV:
5.4 %
IBU:
26
EBC:
61
IBU/OG:
0.48
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (čekiškas) 3.0 3.500
Kepintas salyklas (sausas) * 50.0 0.400
Degintas salyklas 1200.9 0.150
Karamelinis salyklas 230.2 0.150
Kepintas salyklas (šlapias) ** 100.1 0.100
Skrudinti miežiai 1000.8 0.100
      4.400

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Bravo 15.9 13 60
      13  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 76

Pastabos

* Sausas bazinis salyklas pakepintas keptuvėje. Spalva nežymiai pasikeitė nuo bazinio - įgavo gelsvumo. Atsirado riešutų kvapas.
** Išmirkytas salyklas pakepintas ant keptuvės. Kepintas tol, kol lieka sausas ir traškus. Spalva įgavo lengvo rusvumo.

Salinimas:
• pilama 11L / 78ºC vandens;
• 60 min ~68ºC (1:2,5);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+16L);

Fermentacija:
pirminė - 10 dienų.
antrinė - be antrinės.

Komentarai

  • erstikis

    2013 m. Sausio 5 d.
    Dar prieš savaitę šis alus nebuvo toks skanus. Dabar jau labai geras. Vadinasi šiam alui reikia bent mėnesio brandos iki ragavimo.
Prisijungę aludariai