Informacija

Kiekis:
10 litrų
Efektyvumas:
65 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. gruodžio 9 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. kovo 1 d.

Parametrai

OG:
1.063
FG:
1.015
ABV:
6.2 %
IBU:
74
EBC:
15
IBU/OG:
1.17
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 2.500
Kvietinis salyklas (šviesus) 3.0 0.500
CaraRed 40.0 0.150
Special B 400.3 0.025
      3.175

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Nugget 13.0 10 60
Kalendros sėklos 1.0 10 60
Česnakas (traiškytas) 1.0 18 60
Nugget 13.0 10 30
Kalendros sėklos 1.0 10 15
Nugget 13.0 10 15
Nugget 13.0 10 5
Česnakas (traiškytas kepintas) 1.0 18 5
Nugget 13.0 10 0
      106  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 12.0 76

Pastabos

55C-20min
64C-60min
78->
Greičiausia negeriamas, suvartosiu raugiant mėsą.
Pilstysiu į 0,33l butelius

Nuotraukos

Komentarai

  • runce

    2012 m. Gruodžio 11 d.
    tik nesumanyk kepindamas česnaką dar aliejaus įpilt :) jei alų naudoti kaip marinatą, manau yra labai daug puikių variantų.. įkvėpei mane. pats jau seniai marinuoju mėsą su prarūgštėjusiu alumi. savotiškai skanu :)
  • vidmantas

    2012 m. Gruodžio 11 d.
    Tai va va, aš dažnai pirktinį naudoju marinavimui, nes savojo gaila. Nusprendžiau naminio pasigaminti tam reikalui. Apie aliejų ir aš pagalvojau kad gal neverta.
  • runce

    2012 m. Gruodžio 11 d.
    geriau lauro lapų ir česnakinės druskos. kalenros dar. prigalvot galima daug :)
  • vidmantas

    2012 m. Gruodžio 11 d.
    @ runce , mintis, bet kuriuo atveju iki virimo dar galima dėliotis. Dar bręsta alus su piri-piri pipirais. Jei skonis bus tinkamas tai ir jų įmesiu.
  • vidmantas

    2014 m. Spalio 31 d.
    Po lygiai 8 mėnesių brandos česnakas juntamas gan ryškiai. Ypač kvape. Skonyje sumišes su apyniais. Man pasirodė visai geriamas. Nežinau kaip kitiems
Prisijungę aludariai