Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. gegužės 8 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. sausio 23 d.

Parametrai

OG:
1.054
FG:
1.013
ABV:
5.3 %
IBU:
25
EBC:
13
IBU/OG:
0.46
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Kupiškio pilsnerio salyklas 3.0 4.000
Kukurūzų dribsniai 4.0 0.900
Avižiniai dribsniai 4.0 0.100
Konditerinis cukrus (rudas) 500.4 0.050
      5.050

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Kent Golding (U.K.) 5.5 40 60
Airiška kerpena 0.0 5 15
      45  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
WYEST- 3522 - Belgian Ardennes 50.0 75

Pastabos

Salinti 60min prie 70-72C.
Virti 60min

Komentarai

  • Evaldas

    2011 m. Birželio 9 d.
    Labai skanus ,nors ir jaunas ,alus ragautas per klubo susitikima. Geras belgisku mieliu kvapas.
  • Gytis

    2011 m. Birželio 9 d.
    Ragautas 06.09 klubo susirinkime.
    Lengvas belgiškų mielių aromatas. Neutralūs salyklai ir saikingas apyniavimas labai gerai atskleidžia mielių charakterį. Vienareikšmiškai man tai buvo geriausias vakaro alus.
  • konung

    2011 m. Birželio 10 d.
    Visiškai pritariu. Nors ragautas pačioje degustacijos pabaigoje (nr. 12), bet net ir tada mielės davė apie save žinot. Skonis tikrai išsiskyrė.
Prisijungę aludariai