Informacija

Kiekis:
16 litrų
Efektyvumas:
54 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. kovo 4 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. rugpjūčio 11 d.

Parametrai

OG:
1.051
FG:
1.002
ABV:
6.4 %
IBU:
30
EBC:
16
IBU/OG:
0.59
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Lietuviškas salyklas nuo Biržų krašto 5.0 2.000
BREWFERM Pale-ale 7.0 0.800
Skrudintas miežių salyklas 'Biscuit' 50.0 0.500
Miežiniai dribsniai 3.0 0.400
Medus 2.0 0.350
Medus 2.0 0.200
Kvietiniai dribsniai 3.0 0.050
Kukurūzų dribsniai 2.0 0.050
Avižiniai dribsniai 4.0 0.050
      4.400

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Chinook 12.0 11 60
Spalt Select (German) 5.0 8 30
Airiška kerpena 1.0 5 15
Nelson Sauvin (New Zealand) 13.0 6 5
Chinook 12.0 4 2
Chinook 12.0 10 0
      44  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale US-05(56) 6.0 96

Pastabos

Isvirta 13l misos + 3l vanduo = 16l
Salinti 45C - 10min (pale-ale ir biscuit)
Salinti 55C - 15min (pale-ale ir biscuit)
Dribsniai 100C - 20min
Salinti 66C - 50 min (Visi)

Medus 200g - pirmine
Medus 350g - atrine
Apyniai 0min - antrine

Komentarai

  • Gytis

    2013 m. Balandžio 7 d.
    Koks skirtumas ar į pirminę, ar į antrinę. Pridės tiek pat fermentuojamų medžiagų, t.y. alkoholio.
  • mindex

    2013 m. Balandžio 8 d.
    Dar tada, medu reiks istirpinti vandenyje, pilant i antrine ar reikia, kad vanduo gautu kuo daugiau deguonies (kad mieles turetu oro) ar pilti atsargiai, kad kuo maziau patektu oro, o paskui atsargiai supilti alu is pirmines
  • Gytis

    2013 m. Balandžio 8 d.
    Kaip teisingai naudoti nežinau, dėl deguonies mažiausiai pergyvenk, labiau pasirūpink, kad neužkrėstum alaus.
  • Giords

    2013 m. Balandžio 8 d.
    Dėl alkoholio nustatymo: reiktų matuot pirminės fermentacijos OG ir FG, o įdėjus medaus į antrinę - ir jos OG bei FG. Tada abu rezultatus sudėti.
  • mindex

    2013 m. Balandžio 8 d.
    dekui
Prisijungę aludariai