Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
81 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. gegužės 13 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. birželio 12 d.

Parametrai

OG:
1.054
FG:
1.009
ABV:
5.9 %
IBU:
26
EBC:
45
IBU/OG:
0.49
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (VikingMalt) 5.0 3.250
Karamelinis salyklas 240.2 0.500
Bazinis salyklas (kepintas sausas)* 100.1 0.500
Skrudinti miežiai 1000.8 0.050
      4.300

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Apollo 19.0 10 60
Cascade 6.0 10 15
      20  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale US-05(56) 6.0 83

Pastabos

* Sausas bazinis salyklas pakepintas keptuvėje. Salyklo spalva varijuoja nuo sodriai geltonos iki rusvos su pavieniais tamsiai rudos spalvos grūdais. Atsirado stiprus riešutų kvapas.

Salinimas:
• pilama 8,6L / 57ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama 4,3L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, supilama atgal;
• 5 min ~72ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+17L);

Fermentacija:
pirminė - x dienos
antrinė - be antrinės
Prisijungę aludariai