Receptas / Erstikio VASAROS PORTERIS
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
81 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. gegužės 13 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. birželio 12 d.
Parametrai
OG:
1.054
|
|
FG:
1.009
|
|
ABV:
5.9 %
|
|
IBU:
26
|
|
EBC:
45
|
|
IBU/OG:
0.49
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas (VikingMalt) | 5.0 | 3.250 | 75.6 | |
Karamelinis salyklas | 240.2 | 0.500 | 11.6 | |
Bazinis salyklas (kepintas sausas)* | 100.1 | 0.500 | 11.6 | |
Skrudinti miežiai | 1000.8 | 0.050 | 1.2 | |
4.300 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale US-05(56) | 6.0 | 83 |
Pastabos
* Sausas bazinis salyklas pakepintas keptuvėje. Salyklo spalva varijuoja nuo sodriai geltonos iki rusvos su pavieniais tamsiai rudos spalvos grūdais. Atsirado stiprus riešutų kvapas.
Salinimas:
• pilama 8,6L / 57ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama 4,3L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, supilama atgal;
• 5 min ~72ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+17L);
Fermentacija:
pirminė - x dienos
antrinė - be antrinės
Salinimas:
• pilama 8,6L / 57ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama 4,3L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, supilama atgal;
• 5 min ~72ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+17L);
Fermentacija:
pirminė - x dienos
antrinė - be antrinės