Informacija

Kiekis:
15 litrų
Efektyvumas:
75 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. birželio 26 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. lapkričio 8 d.

Parametrai

OG:
1.056
FG:
1.018
ABV:
5.0 %
IBU:
16
EBC:
6
IBU/OG:
0.28
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (maltosa, vokiškas ar čekiškas) 3.0 3.700
      3.700

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Columbus 12.0 6 60
Columbus 12.0 6 15
Columbus 12.0 6 0
      18  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Brewferm Top 6.0 68

Pastabos

vanduo krano, (vilniaus, kauno, nesvarbu)

12L 65C > 63C 60min
nutekinam pirmoką iki salyklo viršaus, pradedam jį virti iš karto kitam puode
užpilam 8L 85C vandens, išmaišom, palaukiam 5min, nutekinam iki galo ir verdam

fermentacija 16 - 20c aplinkos temp. 6-8d (galima daugiau, jei yra noro)

mieles rehidratuot.

gazavimui 2g cukraus / 0.5L alaus

nusprendžiau sumest patikrintą receptą, alus gaunasi labai paprastas ir puikus.

apynius galima keisti beveik į bet kokius, bet mieles, salyklą, salinimą geriau palikti. pvz panaudojus kitokį bazinį salyklą alus gali būti drumstas. galima pridėti bet kokio karamelinio salyklo, jei yra noro, tik nedaug

Komentarai

  • Zydrius

    2013 m. Birželio 27 d.
    mielių tikrai pusė pakelio dėt?
  • Gytis

    2013 m. Birželio 27 d.
    Šitos mielės po 6 gramus pakuojamos.
  • runce

    2013 m. Birželio 27 d.
    tikrai galima ir du pakelius dėt, nebeprirašiau, bet gaunasi ir iš vieno, šios mielės tikrai nėra įnoringos
  • IgnasV

    2015 m. Gruodžio 12 d.
    Sveiki, esu naujokas. Klausimas būtų ar po fermentacijos 6-8 d. alų galima ragauti ar jis dar turi pastovėti buteliuose? Ar tai priklauso nuo alaus rūšies?
  • Peckelis

    2015 m. Gruodžio 13 d.
    Turi pastovėti buteliuose, kol užsigazuos. Kvietinius ir šviesius apyniuotus galima jau ir vartoti, kitus patartina palaikyti nuo dviejų savaičių iki keletos mėnesių.
Prisijungę aludariai