Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. birželio 28 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. liepos 29 d.

Parametrai

OG:
1.055
FG:
1.015
ABV:
5.3 %
IBU:
14
EBC:
17
IBU/OG:
0.26
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Miuncheno salyklas 15.0 3.500
Kvietinis salyklas (šviesus) 3.0 1.000
Kvietinis salyklas (tamsus) 15.0 0.500
Laktozė 0.0 0.400
      5.400

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
East Kent Golding (U.K.) 6.4 10 60
East Kent Golding (U.K.) 6.4 10 30
East Kent Golding (U.K.) 6.4 10 0
      30  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
MauriBrew Weiss 12.0 73

Pastabos

2 kg vyšnių be kauliukų į 80 C aušinant ir savaitei pirminei fermentacijai, tada savaitė antrinei be vyšnių.

Komentarai

  • mkil

    2013 m. Rugpjūčio 14 d.  
    Labai jau skonis ir kvapas primena FAXE Red, tik zinoma cia vysniu aromatas kur kas labiau jauciasi.
    Nuostabus ir svelnus vasariskas alus. Viskas rodos vietoj, vysniu kiekis manau parinktas labai geras, kaip 1 kg 10 l, gal siek tiek kartumo noretusi, kelciau IBU iki 14-15. Ypac merginoms patiko:)
    Tik FG liko 1.025 net ir po antrines fermentacijos, taciau tai galejo ivykti del mieliu, nes jos nera labai edrios, plius 400 g laktoze dave savo, nes ju nevalgo mieles.
  • Sharmelis

    2018 m. Sausio 31 d.
    Paskutinę partiją apynių reikia įdėti į verdančią misą ir iškart ją gabenti aušinimui?
    Laktozę ištirbdyti nutekintoje misoje prieš virimą?
Prisijungę aludariai