Informacija

Kiekis:
5 litrai
Efektyvumas:
95 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. rugpjūčio 1 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. rugpjūčio 24 d.

Parametrai

OG:
1.065
FG:
1.012
ABV:
6.9 %
IBU:
6
EBC:
5
IBU/OG:
0.09
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Medus 2.0 0.950
Medus 2.0 0.200
Kukurūzų dribsniai 2.0 0.120
      1.270

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Kadagio uogos 1.0 8 30
Liepžiediai 1.0 6 20
Apelsino žievelės 2.0 4 20
      18  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Brewferm Top 3.0 81

Pastabos

6g/30min - Prancūziškos ąžuolo drožlės (vidutiniškai skrudintos)

Dribsniai užpilami vandeniu 100C - 30min, supilsime virinti apie 200ml kartu su prieskoniais.
Vandens ir medaus mišinys užvirinamas. Medui užvirus, ugnis sumažinama. Iškilusios putos nugraibomos. Virinama, kol nustoja putoti. Tada papildoma prieskoniai ir dar pavirinama apie pusę valandos. Paskui ataušinama iki 25 °C temperatūros ir papildome virintu vandeniu iki 4 l
Kadagio uogas ir drožles paliekame fermentuotis.

Po pirminės FG -1012
Į antrinę pridėda dar 200g medaus ištirpina 1.2 l vandenyje OG - 1020.

Komentarai

  • mindex

    2013 m. Rugpjūčio 8 d.
    norėsiu, kad šitas midus turėtu putą ir savo prieskonį, drožles virt dėl dezinfekcijos ir manau, kad duos geriau savo spalvą bei savo skonį, o ar mano teorija teisinga pažiūrėsiu vėliau.
Prisijungę aludariai