Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
83 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. rugsėjo 30 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. lapkričio 12 d.

Parametrai

OG:
1.067
FG:
1.016
ABV:
6.7 %
IBU:
50
EBC:
23
IBU/OG:
0.74
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (Maltosa) 3.0 4.300
Kepintas salyklas (sausas) * 50.0 0.430
Kepintas salyklas (šlapias) ** 200.2 0.270
Konditerinis cukrus (baltas) 1.0 0.250
      5.250

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Apollo 16.0 9 60
Amarillo 9.6 30 45
Saaz 4.0 16 15
Fuggle (išjungus ugnį) 5.0 4 1
      59  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 76

Pastabos

* Sausas bazinis salyklas pakepintas keptuvėje. Spalva nežymiai pasikeitė nuo bazinio - įgavo gelsvumo. Atsirado riešutų kvapas.
** Išmirkytas salyklas pakepintas ant keptuvės. Kepintas tol, kol lieka sausas ir traškus. Spalva įgavo sodresnio geltonumo.

Salinimas:
• pilama 10L / 58ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama 5L / 100ºC vandens;
• 70 min ~65ºC (1:3);
• 1/3 salyklo užvirinama, grąžinama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+15L);

Fermentacija:
pirminė - 13 dienų. (išpilstyta 4L)
antrinė - 7 dienos. (15L alaus su 8g SAAZ)
Prisijungę aludariai