Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. spalio 2 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. spalio 3 d.

Parametrai

OG:
1.059
FG:
1.016
ABV:
5.6 %
IBU:
32
EBC:
31
IBU/OG:
0.54
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Moliūgas 7.0 4.700
Bazinis salyklas 3.0 2.000
Vienos salyklas 7.0 2.000
CaraRed 40.0 0.500
CaraCrystal 120.1 0.500
Miuncheno salyklas 15.0 0.500
Skrudintas miežių salyklas 'Biscuit' 50.0 0.100
      10.300

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Northern Brewer (German) 10.5 14 60
East Kent Golding (U.K.) 6.4 14 30
East Kent Golding (U.K.) 6.4 14 15
Kvapieji pipirai 0.0 2 5
Muskatas 0.0 3 5
Imbieras 0.0 3 5
Vanilė 0.0 2 5
Cinamonas 0.0 4 5
      56  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
MauriBrew Lager 497 12.0 73

Pastabos

Moliūgas supjaustomas stambiais gabalais. Sudedamas į kepimo skardą ir ant viršaus užbarstoma rudojo cukraus. Į skardą įpilame stiklinę vandens, kad apsemtų dugną ir neprisviltų moliūgas.

Kepame:
> 1.5 val. - 180C
> 15 min. - 220C

Atvėsusį moliūgą šaukštu nuimame nuo žievės. Jei yra likusio kieto nupjauname žievę ir sutarkuojame.

Visą masę naudojame salinimui (šįkart virdamas nenaudojau).

---

p.s. kadangi šįkart moliūgas buvo vėsus, tai salinimo temperatūrą numušė šiek tiek per daug.

20 min. -> 55C
1/4 dekokcija -> 10 min.
45 min. -> 67C

--

Tekinimas 60 min.

Komentarai

  • vapas

    2013 m. Spalio 3 d.
    Taip. Gabalai buvo labai stambūs. Vėliau įdėsiu nuotraukas.
    Kiek skaičiau geriau mažesni moliūgai ir juos pjauti tik pusiau (tada į vidų cukrus).

    Pernai pjausčiau smulkiau, bet tada toks pat kiekis netilpo į vieną skardą ir teko dukart kepti po valandą.
  • Regis

    2013 m. Spalio 3 d.
    Aš kaip tik dabar kepu. Supjausčiau krepšinio kamuolio dydžio moliūgą cigarečių pakelio dydžio gabalais. Ankštokai, bet sutilpo ant skardos. Kepsiu valandą, žiūrėsiu kas gausis :)
  • vapas

    2013 m. Spalio 3 d.
    Pabadai po valandos šakute, jei panašu į tyrę gali imti lauk, jei ne padidini temperatūrą.

    O šiaip kiek skaičiau, tai kai kurie net nevargsta ir nededa moliūgo, nes didžiąją dalį visko padaro prieskoniai .
  • Regis

    2013 m. Spalio 3 d.
    Tai visokių iškrypimų būna. Va DogFish'ai apskritai deda konservuotus moliūgus iš skardinių.
    Bet tai jei visai nedėt moliūgo - anoks ten tada ir "pumpkin ale".
  • vapas

    2013 m. Spalio 3 d.
    Amerikoje daug kas naudoja konservuotus moliūgus (mano rastuose receptuose turbūt 80% su konservuotais moliūgais). Kai kurie juos dar kepiną orkaitėje/keptuvėje.
Prisijungę aludariai