Receptas / Moliūgų laukas
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. spalio 2 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. spalio 3 d.
Parametrai
OG:
1.059
|
|
FG:
1.016
|
|
ABV:
5.6 %
|
|
IBU:
32
|
|
EBC:
31
|
|
IBU/OG:
0.54
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Moliūgas | 7.0 | 4.700 | 45.6 | |
Bazinis salyklas | 3.0 | 2.000 | 19.4 | |
Vienos salyklas | 7.0 | 2.000 | 19.4 | |
CaraRed | 40.0 | 0.500 | 4.9 | |
CaraCrystal | 120.1 | 0.500 | 4.9 | |
Miuncheno salyklas | 15.0 | 0.500 | 4.9 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Biscuit' | 50.0 | 0.100 | 1.0 | |
10.300 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Northern Brewer (German) | 10.5 | 14 | 60 | |
East Kent Golding (U.K.) | 6.4 | 14 | 30 | |
East Kent Golding (U.K.) | 6.4 | 14 | 15 | |
Kvapieji pipirai | 0.0 | 2 | 5 | |
Muskatas | 0.0 | 3 | 5 | |
Imbieras | 0.0 | 3 | 5 | |
Vanilė | 0.0 | 2 | 5 | |
Cinamonas | 0.0 | 4 | 5 | |
56 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
MauriBrew Lager 497 | 12.0 | 73 |
Pastabos
Moliūgas supjaustomas stambiais gabalais. Sudedamas į kepimo skardą ir ant viršaus užbarstoma rudojo cukraus. Į skardą įpilame stiklinę vandens, kad apsemtų dugną ir neprisviltų moliūgas.
Kepame:
> 1.5 val. - 180C
> 15 min. - 220C
Atvėsusį moliūgą šaukštu nuimame nuo žievės. Jei yra likusio kieto nupjauname žievę ir sutarkuojame.
Visą masę naudojame salinimui (šįkart virdamas nenaudojau).
---
p.s. kadangi šįkart moliūgas buvo vėsus, tai salinimo temperatūrą numušė šiek tiek per daug.
20 min. -> 55C
1/4 dekokcija -> 10 min.
45 min. -> 67C
--
Tekinimas 60 min.
Kepame:
> 1.5 val. - 180C
> 15 min. - 220C
Atvėsusį moliūgą šaukštu nuimame nuo žievės. Jei yra likusio kieto nupjauname žievę ir sutarkuojame.
Visą masę naudojame salinimui (šįkart virdamas nenaudojau).
---
p.s. kadangi šįkart moliūgas buvo vėsus, tai salinimo temperatūrą numušė šiek tiek per daug.
20 min. -> 55C
1/4 dekokcija -> 10 min.
45 min. -> 67C
--
Tekinimas 60 min.
vapas
2013 m. Spalio 3 d.Kiek skaičiau geriau mažesni moliūgai ir juos pjauti tik pusiau (tada į vidų cukrus).
Pernai pjausčiau smulkiau, bet tada toks pat kiekis netilpo į vieną skardą ir teko dukart kepti po valandą.
Regis
2013 m. Spalio 3 d.vapas
2013 m. Spalio 3 d.O šiaip kiek skaičiau, tai kai kurie net nevargsta ir nededa moliūgo, nes didžiąją dalį visko padaro prieskoniai .
Regis
2013 m. Spalio 3 d.Bet tai jei visai nedėt moliūgo - anoks ten tada ir "pumpkin ale".
vapas
2013 m. Spalio 3 d.