Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
78 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. liepos 6 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. rugsėjo 23 d.

Parametrai

OG:
1.071
FG:
1.018
ABV:
6.9 %
IBU:
11
EBC:
55
IBU/OG:
0.15
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Kvietinis salyklas (šviesus) 3.0 3.000
Marris Otter 4.0 2.000
Mėlynės 250.2 1.300
      6.300

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Kent Golding (U.K.) 4.0 30 50
      30  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Munich 12.0 75

Pastabos

Pasterizuotos (80C, 10min) mėlynes į antrinę savaitei.

Aludarių suvažiavimo "Guobalynas 2011" eksperimentinio alaus kategorijoje I vieta ir absoliutus laimėtojas.
Geriausias 2011 metų nekomercinis alus.

Komentarai

  • Naminis

    2011 m. Rugpjūčio 14 d.
    Labai geras, tikiuosi kada nors atkartoti
  • Gytis

    2011 m. Rugpjūčio 14 d.
    Ragautas VAK 08.11. Spalva nereali, gerai juntamas mėlynių kvapas ir skonis. Alus tikrai išsiskiriantis iš kitų. Patiko, nepaisant to, kad mėlynių nemėgstu.
  • konung

    2011 m. Rugpjūčio 16 d.
    Ragautas 08.11.
    Geras alus. Graži spalva, ypač putos. Atrodo gaivus, lengvai geriamas, bet po to pasirodo tie 7 ABV. Tačiau mano nuomone gerokai apgaulingas alus.
    Pastebėjimas - ne veltui guobalyne skynė laurus.
    Į vakaro top3
  • Vaina

    2021 m. Sausio 23 d.
    o kaip tas melynes pasterizavai? Gal galima smulkiau?
  • Peckelis

    2021 m. Vasario 6 d.
    Abejoju, kad Artis jums atsakys. Beveik 10 metų praėjo. Iš kitos pusės - o kas neaišku? Mėlynės, pakaitintos, 10 minučių išlaikytos 80C temperatūroje ir supiltos alun. IMHO, temperatūra per aukšta, pakaktų 71-72C, bet tada bent 20 min.
Prisijungę aludariai