Receptas / Erstikio CITRA MOTUEKA
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
69 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. lapkričio 12 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. lapkričio 28 d.
Parametrai
OG:
1.049
|
|
FG:
1.012
|
|
ABV:
4.8 %
|
|
IBU:
35
|
|
EBC:
14
|
|
IBU/OG:
0.72
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas (VikingMalt) | 4.0 | 4.400 | 97.8 | |
Karamelinis salyklas | 240.2 | 0.100 | 2.2 | |
4.500 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Citra | 13.0 | 11 | 60 | |
Motueka (New Zealand) | 7.5 | 10 | 45 | |
Motueka (New Zealand) | 7.5 | 15 | 15 | |
36 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 | 12.0 | 75 |
Pastabos
Salinimas:
• pilama ~9L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4,5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užverdama, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+17L);
Fermentacija:
pirminė - 7 dienos
antrinė - 2 dienos
• pilama ~9L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4,5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užverdama, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+17L);
Fermentacija:
pirminė - 7 dienos
antrinė - 2 dienos