Receptas / Žirmūnų kartusis (ekstraktinė versija)
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
35 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. sausio 3 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. sausio 22 d.
Parametrai
OG:
1.057
|
|
FG:
1.015
|
|
ABV:
5.5 %
|
|
IBU:
29
|
|
EBC:
27
|
|
IBU/OG:
0.51
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Skystas salyklo ekstraktas "Savas alus" (šviesus) | 15.0 | 3.400 | 69.4 | |
Pale Ale salyklas | 7.0 | 0.500 | 10.2 | |
CaraCrystal | 120.1 | 0.500 | 10.2 | |
CaraPils | 5.0 | 0.500 | 10.2 | |
4.900 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Tettnanger (German) | 3.1 | 15 | 60 | |
Willamette | 4.0 | 30 | 60 | |
Willamette | 4.0 | 25 | 15 | |
Tettnanger (German) | 3.1 | 15 | 15 | |
Willamette | 4.0 | 20 | 5 | |
Tettnanger (German) | 3.1 | 20 | 5 | |
125 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 | 12.0 | 73 |
Pastabos
Greitesnė „Žirmūnų karčiojo“ versija. Taip pat šiek tiek pamažinau apynių, kad būtų labiau ESB, o ne IPA, kaip Gytis sakė :)
Dalį alaus (4 litrus) dariau su WYeast 1217-PC West Coast IPA mielėmis. Jos buvo beveik du mėnesius pragulėjusios šaldytuve, tai bijojau visą partiją daryt su jomis. Gausis toks kaip didelis starteris, jei viskas bus gerai, tada darysiu su jomis dar vieną, šįkart jau didelį, alų.
Dalį alaus (4 litrus) dariau su WYeast 1217-PC West Coast IPA mielėmis. Jos buvo beveik du mėnesius pragulėjusios šaldytuve, tai bijojau visą partiją daryt su jomis. Gausis toks kaip didelis starteris, jei viskas bus gerai, tada darysiu su jomis dar vieną, šįkart jau didelį, alų.
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
5.6
(1 balsas)
Komentarai
-
Maegnar
2014 m. Kovo 14 d.Su West Coast alus yra švelnesnis ir maloniau geriasi :) -
GiN
2014 m. Kovo 14 d.Įdomios nuomonės: vieniems su West Coast švelnesnis, kitiems su S-04 :) -
runce
2014 m. Kovo 21 d.mano nuomonė tokia pati kaip Maegnar. West mielės duoda švelnesnį pojūtį. o pale ale ir carapils salyklai čia mirkyti? nesalinti? -
GiN
2014 m. Kovo 22 d.Net nežinau, kaip pavadinti tų salyklų paruošimą. Aš juos mirkiau puode, bet šį kartą be maišo, tai gavosi kaip ir salinimas turbūt. -
GiN
2014 m. Gegužės 20 d.Tomai, ankstesniuose virimuose naudojau šiek tiek daugiau apynių ir buvau išgirdęs tokių nuomonių, kad tai labiau IPA. Dabra pakoregavau receptą ir gavau išvadą, kurios ir laukiau: "Vertintas "Maišas salyklo: IPA" metu kaip IPA alus. Išvada - čia ne IPA." Ačiū! :)
5.6
Aromatas salyklo, jaučiama duona, karamelė. Apyniai jaučiami nestipriai, pagrinde pušų aromatas.
Labai lengvas drumstumas, netvari puta
Skonis salykliškas, kėtį primenantis kartumas. Poskonyje išlieka „kėčio“ kartumas.
Vidutinė karbonizacija.
Vertintas "Maišas salyklo: IPA" metu kaip IPA alus. Išvada - čia ne IPA.