Receptas / Sky tamsus pienas
Informacija
Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. sausio 10 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. kovo 27 d.
Parametrai
OG:
1.051
|
|
FG:
1.010
|
|
ABV:
5.4 %
|
|
IBU:
29
|
|
EBC:
61
|
|
IBU/OG:
0.57
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Vienos salyklas | 7.0 | 2.900 | 49.2 | |
Miuncheno salyklas | 15.0 | 1.600 | 27.1 | |
Special B | 350.3 | 0.600 | 10.2 | |
BEST Caramel Malt dark I salyklas | 90.1 | 0.600 | 10.2 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' | 800.6 | 0.200 | 3.4 | |
5.900 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Target (U.K.) | 11.0 | 17 | 60 | |
East Kent Golding (U.K.) | 4.0 | 15 | 60 | |
East Kent Golding (U.K.) | 4.0 | 10 | 15 | |
42 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar Nottingham | 12.0 | 80 | |
MauriBrew Ale 514 | 11.0 | 80 |
Pastabos
Salinimas 69C
Antrinė fermentacija su Lallemand Danstar Nottingham
Antrinė fermentacija su Lallemand Danstar Nottingham
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
7.4
(1 balsas)
Komentarai
-
SkyNaras
2014 m. Sausio 15 d.Panikuoju nes patirties dar labai mažai ir su tokiu variantu dar ne esu susidūręs :)
Sutarėm, panikuosiu prabėgus savaitei :D
O tuo pačiu dar ir klausimas. Kuriais atvejais dedamas maistas mielėms? Tik kai OG didesnis? -
Lrytas1
2014 m. Sausio 15 d.Maistas mielėms dedamas likus 5-10min iki virimo pabaigos -
Peckelis
2014 m. Sausio 15 d.Maistas dar nė vienoms mielėms nepamaišė:) Ir mažesniame klampume galima vartoti. O jei OG apie 1.060 ir daugiau, galvoju, kad reikia labai. Sąlygos mielėms ekstremalios, nors kuom pamačyt reikia. Jei jau ne specialiai paruoštu maistu mielėms, tai bent kristalu kitu kokio amonio fosfato, jei ką") -
audryla
2014 m. Sausio 15 d.Nieko Tu nedaryk... palik ramybėje, kaip jau rašiau...
Viskas bus OK... -
SkyNaras
2014 m. Sausio 18 d.Raportuoju, po 6 dienų FG 1,020. Perpyliau į antrinę fermentaciją su Lallemand Danstar Nottingham.
Labai smalsu ką tai duos skoniui :)
7.4
Lengvas karamelės, skrudėsio kvapas.
Tamsiai rudos spalvos. Gera puta
Lengva karamelė, pereinantį į skrudėsį. Gal norėtųsi didesnio balanso, kad skrudėsis nurimtų
Vidutnė karbonizacija. Išliekantis lengvas skrudėsis
Kiek pritrūko balanso. Išsišoka skrudėsiai