Informacija

Kiekis:
16 litrų
Efektyvumas:
100 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. sausio 26 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. kovo 21 d.

Parametrai

OG:
1.106
FG:
1.020
ABV:
11.3 %
IBU:
28
EBC:
6
IBU/OG:
0.27
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Medus 2.0 5.750
      5.750

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Ažuolo žievė, stipriai skrudinta 0.0 60 60
Aviečių lapai, džiovinti 2.0 50 60
Bravo 13.4 20 30
Ramunėlės 1.0 20 30
      150  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale US-05(56) 24.0 81

Pastabos

Maistas mielėms 5g

Komentarai

  • SkyNaras

    2014 m. Vasario 14 d.
    Fermentacijai naudoju šaldytuvą su kontroleriu. Tai galiu laikyti 13 laipsnių. Tiek ir laikyti?
  • Peckelis

    2014 m. Vasario 14 d.  
    Nežinau. Galiu tik papaišyt, ką daryčiau:) Mieles užduočiau į 20-22С misą, palaukčiau fermentacijos pradžios toje temperatūroje ir statyčiau vėsiau (trylika nebūtų blogai). Gal tik, jei būtų galimybė, vėsinčiau per dvi pakopas - iš pradžių iki kokių 16-17C parai, po to ir trylika.
  • SkyNaras

    2014 m. Vasario 14 d.
    Dėkui, taip ir darysiu :)
  • AntaKalnietis

    2014 m. Kovo 25 d.
    SkyNaras - jei ne paslaptis, tai aviečių stiebus pirktinius naudojai, ar miške rinktus? Ir kaip manai jei jų apskritai nedėti, nepablogės rezultatas? Kaip tik už savaitės ar pan. bandysiu pirmą kartą midų prasivirti..
  • SkyNaras

    2014 m. Kovo 25 d.  
    Miške prisinkau. Be jų rezultatas nebus blogesnis. Vaistinėse turėtų būti. Skonio prideda ;)
    Tiesa, dabar bandyčiau dėti daugiau ąžuolo žievės dėl spalvos.
Prisijungę aludariai