Receptas / Erstikio KOLUMBAS ATRANDA BIRŽUS
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
74 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. vasario 9 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. kovo 7 d.
Parametrai
OG:
1.060
|
|
FG:
1.016
|
|
ABV:
5.7 %
|
|
IBU:
30
|
|
EBC:
14
|
|
IBU/OG:
0.50
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas (Biržų) | 4.0 | 4.900 | 98.0 | |
Karamelinis salyklas | 240.2 | 0.100 | 2.0 | |
5.000 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 | 8.0 | 73 |
Pastabos
Salinimas:
• pilama ~10L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+17L);
Fermentacija:
pirminė - 7 dienos
antrinė - 3 dienos
• pilama ~10L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, supilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+17L);
Fermentacija:
pirminė - 7 dienos
antrinė - 3 dienos
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
7.8
(1 balsas)
7.8
Nestiprus, vaisinis. Aromatą stiprinčiau šaltu apyniavimu.
Lengvai varinės spalvos, truputi drumstokas, nedidelė gretai pranykstanti puta.
Subalansuotas, truputi dominuoja apyniai, bet neįkyriai.
O poskonyje labiau salykliškas. Erstikis mane perspėjo, kad jo alus gali būti persigazavęs. Labai nemėgstų stipriai gazuoto alaus, geriau angliarūgštės nebūtų visai, nei jos per daug. Bet čia viskas buvo labai gerai, kiekis tinkamas.
Būtų laipsniu lengvesnis - būtų superinis sesijinis vasarinis elis. Patiko.