Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
65 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. kovo 14 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. kovo 14 d.

Parametrai

OG:
1.051
FG:
1.015
ABV:
4.7 %
IBU:
10
EBC:
7
IBU/OG:
0.20
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Belgiškas pilsnerio salyklas 3.0 2.500
BEST Kvietinis salyklas 4.0 2.500
      5.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Hallertau Mittelfruh 4.8 16 60
      16  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Švyturio BALTO 500.0 70

Pastabos

Salinimas:
50°C - 20 min.
67°C - 40 min.
76°C -> out

Apelsinų žievelių (saldžiųjų) - 25 g virimo metu (30 min.).

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

8.0

(1 balsas)

Komentarai

  • Vytenis

    2014 m. Gegužės 3 d.
    Todel ir klausiau, ka padare siam alui protein rest'as
  • runce

    2014 m. Gegužės 4 d.
    teoriškai turėjo padaryt kvietiniam alui nebūdingai skaidrų, taip pat sumažinti putos išsilaikymą. tiksliau gal autorius pakomentuos :)
  • GiN

    2014 m. Gegužės 5 d.
    Kažkur skaičiau, kad būtent kvietiniam alui neilga baltyminė pauzė duoda geresnį drumstumą. Runce, juk matei, kad drumstumas geras :) Bet turbūt daugiau tos pauzės nedarysiu, nes kerta per putos patvarumą.
  • runce

    2014 m. Gegužės 5 d.
    aš tai mačiau, kad jis buvo visiškai skaidrus, kol nuo dugno nepakilo mielės atidarius :)
  • GiN

    2014 m. Gegužės 5 d.
    Runce :)
    Vadinasi dar vienas argumentas, kad kvietiniam alui nereikia tos pauzės daryt. Reiks pabandyt 42C kada padaryt.
Prisijungę aludariai