Receptas / Kvietinis 4.2% #6
Informacija
Parametrai
OG:
1.050
|
|
FG:
1.010
|
|
ABV:
5.1 %
|
|
IBU:
17
|
|
EBC:
9
|
|
IBU/OG:
0.33
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Lietuviškas salyklas | 5.0 | 2.500 | 71.8 | |
Kvietiniai dribsniai (cento) | 3.0 | 0.400 | 11.5 | |
Vienos salyklas | 7.0 | 0.350 | 10.1 | |
Kvietinis salyklas (šviesus) | 3.0 | 0.150 | 4.3 | |
Avižiniai dribsniai | 4.0 | 0.080 | 2.3 | |
3.480 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Saaz (Czech) | 3.5 | 20 | 60 | |
Hallertau Mittelfruh | 4.3 | 5 | 20 | |
Hallertau Mittelfruh | 4.3 | 5 | 15 | |
Apelsino žievelės | 0.4 | 5 | 10 | |
Hallertau Mittelfruh | 4.3 | 5 | 5 | |
40 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 | 8.0 | 79 |
Pastabos
Papildomai 5g - airiškos kerpenos (15min)
Salinimas:
42-43 C - palaikom ir išmaišom 5 min supylus 4l dribsnių
67-68C - 60 min
67-72 keliant temp. tekinimui - 30 min
Tekinimas:
85C
Mielės supiltos į 26C
Karbonizacija: 2.5g/l gliukozės
Salinimas:
42-43 C - palaikom ir išmaišom 5 min supylus 4l dribsnių
67-68C - 60 min
67-72 keliant temp. tekinimui - 30 min
Tekinimas:
85C
Mielės supiltos į 26C
Karbonizacija: 2.5g/l gliukozės