Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. rugpjūčio 26 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. gruodžio 29 d.

Parametrai

OG:
1.055
FG:
1.008
ABV:
6.2 %
IBU:
24
EBC:
7
IBU/OG:
0.44
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Biržų pils 3.0 4.000
Kukurūzų dribsniai 4.0 1.000
Gliukozė (užgazavimui) 0.0 0.130
      5.130

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Bramling Cross (U.K.) 5.6 30 45
Bramling Cross (U.K.) 5.6 20 15
Bramling Cross (U.K.) 5.6 10 5
      60  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 12.0 85

Pastabos

Salinimas:
50-53C 20min (be kukurūzų)
Kukurūzus pavirti 5-10min ir sudėti į salinimo indą
68C 60min
Užkaitint iki 76C, supilt į tekinimo indą. Tekinti 76C vandeniu.
Virti 60min


Mieles galima naudot bet kurias neutralias.

..... + 100gr laktozės pasaldinimui pilstant, nes labai jau sausas alus gavosi...

Komentarai

  • Gytis

    2012 m. Vasario 14 d.
    Lengvo kūno, sausokos pabaigos,labai gaivus elis. Nesitiki, kad ABV 6,2%. Patiko.
  • Dainius

    2012 m. Kovo 7 d.
    Man asmeniškai tai bene įsimintiniausias vakaro alus. Bramling Cros! Manau jie daugiausia prisedėjo prie tikrai laaabai malonaus, gerklė užkabinančio kartumo. Puikus gurkšnoti visą vakarą, išgeri ir jauti, kad ne kokį vandenį geri :)
Prisijungę aludariai