Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
82 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. birželio 23 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. liepos 20 d.

Parametrai

OG:
1.032
FG:
1.006
ABV:
3.3 %
IBU:
20
EBC:
26
IBU/OG:
0.64
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Čekiškas) 4.0 2.200
Karamelinis salyklas 240.2 0.200
Brown Malt 500.4 0.100
      2.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Columbus 15.0 6 60
Columbus 15.0 6 15
      12  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 12.0 80

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~5L / 55ºC vandens;
• 7 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~2,5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užverdama, pilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);

Fermentacija:
pirminė - 3 dienos (aplinkos temperatūra 21ºC)
antrinė - 4 dienos (aplinkos temperatūra 23ºC)
Prisijungę aludariai