Receptas / Vasarvidžio ESB 2014
Informacija
Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
20 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. liepos 10 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. liepos 13 d.
Parametrai
OG:
1.047
|
|
FG:
1.012
|
|
ABV:
4.6 %
|
|
IBU:
29
|
|
EBC:
20
|
|
IBU/OG:
0.62
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Sladovna Bruntál ekstraktas (šviesus) | 15.0 | 3.400 | 61.8 | |
Marris Otter | 4.0 | 1.300 | 23.6 | |
Avižiniai dribsniai | 4.0 | 0.300 | 5.5 | |
CaraRed | 40.0 | 0.200 | 3.6 | |
CaraCrystal | 120.1 | 0.150 | 2.7 | |
CaraAmber | 60.0 | 0.150 | 2.7 | |
5.500 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
East Kent Golding (U.K.) | 6.9 | 30 | 60 | |
East Kent Golding (U.K.) | 6.9 | 10 | 10 | |
East Kent Golding (U.K.) | 4.0 | 20 | 5 | |
Nelson Sauvin (New Zealand) | 11.0 | 20 | 5 | |
East Kent Golding (U.K.) | 6.9 | 20 | 0 | |
Nelson Sauvin (New Zealand) | 11.0 | 40 | 0 | |
140 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Wyeast: West Coast IPA | 200.0 | 75 |
Pastabos
Siekiant užtikrinti stiliaus reikalaujamą alaus skaidrumą - po fermentacijos perpilti į kitą fermenterį dviejų dienų "antrinei fermentacijai" nuskaidrinimui.
Pilstant į butelius nedėti papildomos gliukozės karbonizavimui.
Brandinti ne mažiau kaip 4 sav.
Pilstant į butelius nedėti papildomos gliukozės karbonizavimui.
Brandinti ne mažiau kaip 4 sav.
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
8.2
(1 balsas)
Komentarai
-
vikingas
2014 m. Liepos 14 d.o kokiam tu fermentery fermentuoji ?30-35 litrų ? ar neišlipo mielės lauk ? aš viriau 25 litrus tai išlipo lauk :D -
GiN
2014 m. Liepos 14 d.Fermenteris 30 litrų. Ką tik uždaviau mieles, tai dar nežinau, ar išlips :) Bet priklauso nuo mielių. Kvietinio darau ne daugiau 22 litrus, o kitų paprastai mielės sukyla per 2 litrus, tai turėtų būti viskas ok. Šiaip labai priklauso nuo mielių uždavimo temperatūros (užduodu prie 18-19 C), o taip pat nuo fermetacijos temperatūros. -
GiN
2014 m. Spalio 1 d.Tomai, gliukozės nedėjau visai, tokia ir buvo mintis. Dar laikau kelis butelius, po kurio laiko atsiras ir šiek tiek putos, ir burbuliukų. Beje, jei pilti šiltesnį ir iš aukščiau, puta šiokia tokia yra ;) -
Tomas Žeimys
2014 m. Spalio 2 d.Puta dar ne tiek svarbu... blogiausia, kad liežuvio nekutena ir rodos lyg "alaus kompotą" gertum. O čia jau pilk nuo stogo, purtyk ar dar ką - nelabai padės. Per >2 mėn. jokio gazo neatsirado - jaučiu, kad nelabai ir atsiras jau. Manau visgi su tuo gliukozės nedėjimu pramąsta gavosi :) Bent kokio ekstrakto čiut, čiut galėjai mestelėti. Daug ten tos karbonizacijos gal ir nereikia, bet šiek tiek... būtinai :) Juolab, kad visa kita aluje yra labai gerai.
8.2
Aromatas kompleksinis - medus, pievų gėlės, pušų spygliai. Čia visko daug ir viskas puikiai tarpusavyje dera.
Komercinis skaidrumas. Gintaro spalvos, kiek į raudonumą. O va putos šis alus neturi.... visai nėra, net užuominų nerasta.
Skoonyje dominuoja apyniai. Salyklo praktiškai nėra. O va apynių skonio čia daug ir įvairaus (kaip ir aromate). Jaučiama apelsino žievelė, greipfrutas, pušų spygliai. Poskonyje ilgai išlieka malonus apynio kartumas.
Karbonizacija artima nuliui. Kūnas lengvas-vidutinis.
Arba aš paskubėjau ir reikėjo šį alų nugrūsti į tolimiausią sandėliuko kampą, arba visgi pagailėjai tu gliukozės užgazavimui. Karbonizacijos labai, labai trūksta. Būtų superinis (amerikietiškas) biteris, bet... ir akie nedžiugina, ir gomurio burbuliukai nekutena.