Informacija

Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
20 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. liepos 10 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. liepos 13 d.

Parametrai

OG:
1.047
FG:
1.012
ABV:
4.6 %
IBU:
29
EBC:
20
IBU/OG:
0.62
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Sladovna Bruntál ekstraktas (šviesus) 15.0 3.400
Marris Otter 4.0 1.300
Avižiniai dribsniai 4.0 0.300
CaraRed 40.0 0.200
CaraCrystal 120.1 0.150
CaraAmber 60.0 0.150
      5.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
East Kent Golding (U.K.) 6.9 30 60
East Kent Golding (U.K.) 6.9 10 10
East Kent Golding (U.K.) 4.0 20 5
Nelson Sauvin (New Zealand) 11.0 20 5
East Kent Golding (U.K.) 6.9 20 0
Nelson Sauvin (New Zealand) 11.0 40 0
      140  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeast: West Coast IPA 200.0 75

Pastabos

Siekiant užtikrinti stiliaus reikalaujamą alaus skaidrumą - po fermentacijos perpilti į kitą fermenterį dviejų dienų "antrinei fermentacijai" nuskaidrinimui.
Pilstant į butelius nedėti papildomos gliukozės karbonizavimui.
Brandinti ne mažiau kaip 4 sav.

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

8.2

(1 balsas)

Komentarai

  • vikingas

    2014 m. Liepos 14 d.
    o kokiam tu fermentery fermentuoji ?30-35 litrų ? ar neišlipo mielės lauk ? aš viriau 25 litrus tai išlipo lauk :D
  • GiN

    2014 m. Liepos 14 d.
    Fermenteris 30 litrų. Ką tik uždaviau mieles, tai dar nežinau, ar išlips :) Bet priklauso nuo mielių. Kvietinio darau ne daugiau 22 litrus, o kitų paprastai mielės sukyla per 2 litrus, tai turėtų būti viskas ok. Šiaip labai priklauso nuo mielių uždavimo temperatūros (užduodu prie 18-19 C), o taip pat nuo fermetacijos temperatūros.
  • GiN

    2014 m. Spalio 1 d.
    Tomai, gliukozės nedėjau visai, tokia ir buvo mintis. Dar laikau kelis butelius, po kurio laiko atsiras ir šiek tiek putos, ir burbuliukų. Beje, jei pilti šiltesnį ir iš aukščiau, puta šiokia tokia yra ;)
  • Tomas Žeimys

    2014 m. Spalio 2 d.
    Puta dar ne tiek svarbu... blogiausia, kad liežuvio nekutena ir rodos lyg "alaus kompotą" gertum. O čia jau pilk nuo stogo, purtyk ar dar ką - nelabai padės. Per >2 mėn. jokio gazo neatsirado - jaučiu, kad nelabai ir atsiras jau. Manau visgi su tuo gliukozės nedėjimu pramąsta gavosi :) Bent kokio ekstrakto čiut, čiut galėjai mestelėti. Daug ten tos karbonizacijos gal ir nereikia, bet šiek tiek... būtinai :) Juolab, kad visa kita aluje yra labai gerai.
Prisijungę aludariai