Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
77 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. liepos 16 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. rugpjūčio 1 d.

Parametrai

OG:
1.056
FG:
1.015
ABV:
5.4 %
IBU:
28
EBC:
18
IBU/OG:
0.50
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Vienos salyklas 7.0 1.900
BEST Munich salyklas 15.0 1.900
BEST Pilsen salyklas 4.0 1.900
BEST Caramel Malt dark II salyklas 160.1 0.200
      5.900

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Hallertau Mittelfruh 3.0 76 60
Tettnanger (German) 2.1 30 30
      106  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Saflager W34/70 24.0 73

Pastabos

http://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=7J9D5WX

65c 70min
72C 15min

Komentarai

  • SkyNaras

    2014 m. Liepos 17 d.
    Vandenį koreguosiu, ačiū
  • Gytis

    2014 m. Liepos 17 d.
    Tavo alus, pats ir spręsk, ką su karamele daryti :) Ir taip gerai, ir visai be karamelės neblogai. Tai jeigu LRyto alų klonuoji, klausyk jo patarimo.
  • SkyNaras

    2014 m. Liepos 17 d.
    Karamelę palieku, paklausysiu Gyčio. O ir pagal stilių kažkiek priklauso.
  • Lrytas1

    2014 m. Liepos 17 d.  
    Aš tą alų šiandiena ragavau :) Karamelė perėjo į medaus kvapą/skoni, apynių neliko, skanu bet cinkelis jo buvo kai apyniai skonyje jautėsi. Ilgas brandinimas jam ryškiai buvo ne į naudą, bet patirtis džiugina :)
  • gi-bi

    2014 m. Liepos 17 d.
    Sprendžiant iš recepto, medžiagos bus perkamos "Savas alus".
    Iš savo trumpos ir liūdnos patirties patariu prieš važiuojant pasiskambinti ir sužinoti tikrasias jų charakteristikas.Neseniai pirkau-Best pilzen salyklo nebuvo,apynių Halertau Mitelfruh AA 3,Tattenger AA 2.1
Prisijungę aludariai