Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
68 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. rugsėjo 13 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. rugsėjo 13 d.

Parametrai

OG:
1.070
FG:
1.022
ABV:
6.3 %
IBU:
20
EBC:
38
IBU/OG:
0.28
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pale Ale salyklas 7.0 5.000
Miuncheno salyklas 15.0 1.000
CaraCrystal 120.1 0.250
CaraAmber 60.0 0.250
Special B 300.2 0.250
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' 800.6 0.030
      6.780

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Perle (German) 7.8 30 40
Hallertau Mittelfruh 4.2 100 0
      130  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Windsor 11.0 68

Pastabos

Salinti 66-67 C temp.
Po virimo ataušusią misą gerai aeruoti. Mieles prieš sudedant į misą patartina rehidruoti.

Komentarai

  • Žaldokas

    2011 m. Rugsėjo 13 d.
    Kita vertus gera aeracija gali labai padėti :)
  • SavasAlus.lt

    2011 m. Rugsėjo 15 d.
    Esame matę, kaip šios mielės susitvarkė su 1.050 alioku per 1 parą, tad manome, kad per 4-5 paras maks. ir šitą sutvarkys :) Tačiau tikrumo dėlei, galite užmesti papildomą mielių pakelį ar pasidaryti starterį.
    Pasidalinkite savo įspūdžiais, kai išbandysite!
  • runce

    2011 m. Spalio 3 d.
    o kokiu tikslu net 100g mittelfruh įdėta ant 0 min? kažin ar porteriui tinka, turėtų viską užgošt aštrus šieno kvapas ir skonis.
  • SavasAlus.lt

    2011 m. Spalio 4 d.
    Runce, čia ne porteris, čia Kalėdinis alus, ir - tai yra ilgam brandinimui skirtas alus, todėl jokių aštrumų neturi likti. Papasakok, kai/jei išbandysi.
  • runce

    2011 m. Spalio 4 d.
    man asmeniškai mittelfruh apynių skonis būtų paskutinis, kuris galėtų priminti kalėdas, bet, kiekvienam savo :) norėčiau paragaut, gal pakeisiu nuomonę
Prisijungę aludariai