Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
60 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. rugsėjo 20 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. rugsėjo 25 d.

Parametrai

OG:
1.051
FG:
1.014
ABV:
4.8 %
IBU:
15
EBC:
8
IBU/OG:
0.30
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 2.600
Kvietiniai dribsniai 3.0 2.300
Avižiniai dribsniai 4.0 0.250
Gliukozė (užgazavimui) 0.0 0.160
      5.310

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Hallertau Mittelfruh 4.8 16 60
Saaz (Czech) 2.3 21 15
Apelsinų žievelės (karčiosios) 2.0 12 5
Kalendra (grūsta į virimo pabaigą) 2.0 14 5
Kalendra (grūsta į antrinę) 2.0 14 0
      77  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Brewferm Blanche 14.0 72

Pastabos

Salinimas:
50°C - 30 min.
66°C - 60 min.
76°C -> out

Kalendrą sugrūdau grūstuvėje, dėjau į auštančią misą 5 min.
Likusi pusė kalendros kiekio - į antrinę savaitei.

Komentarai

  • Burbulas

    2014 m. Rugsėjo 22 d.
    Žadu irgi virti Witbier'ą ir receptas beveik identiškas :)
    Turiu kelis klausimus:
    1. Ar dribsnius kaip nors reikia paruošt ar salinti kartu viską?
    2. Ar nedaigintiems grūdams (tame tarpe ir jų dribsniams) nereikia 40 ar 55 temperatūrinės pauzės?
  • GiN

    2014 m. Rugsėjo 22 d.
    1. Jeigu dribsnius pirksi "Savam aluje", tai jie jau želatinizuoti, papildomai apdoroti nereikia, salini su viskuo. Jei pirksi iš parduotuvės, tada du variantai. Jei rasi greito paruošimo (iki 1 min.), tai tas pats, kaip ir aukščiau aprašyta. Jei virš 1 min., tada reiktų pavirti. Jei iš viso ne greito paruošimo, tai pavirti reiktų 15-20 min.
    2. Ačiū už pastebėjimą, reikia kokių 15-30 min. pauzės prie 50C.
    Pažiūrėk panašus receptas čia su salinimo nuorodomis:
    http://www.homebrewersassociation.org/homebrew-recipe/beer-recipe-of-the-week-hoegaarden-white/ Tik atkreipk dėmesį, kad ten su tekinimo temperatūra konvertuojant į Celsijaus laipsnius kažkas amerikonams nusimušė :) Farenheitais teisingai.
  • Burbulas

    2014 m. Rugsėjo 22 d.
    Ačiū
Prisijungę aludariai