Receptas / Wit'ukas L19
Informacija
Parametrai
OG:
1.051
|
|
FG:
1.014
|
|
ABV:
4.8 %
|
|
IBU:
15
|
|
EBC:
8
|
|
IBU/OG:
0.30
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pilsen salyklas | 4.0 | 2.600 | 49.0 | |
Kvietiniai dribsniai | 3.0 | 2.300 | 43.3 | |
Avižiniai dribsniai | 4.0 | 0.250 | 4.7 | |
Gliukozė (užgazavimui) | 0.0 | 0.160 | 3.0 | |
5.310 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Hallertau Mittelfruh | 4.8 | 16 | 60 | |
Saaz (Czech) | 2.3 | 21 | 15 | |
Apelsinų žievelės (karčiosios) | 2.0 | 12 | 5 | |
Kalendra (grūsta į virimo pabaigą) | 2.0 | 14 | 5 | |
Kalendra (grūsta į antrinę) | 2.0 | 14 | 0 | |
77 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Brewferm Blanche | 14.0 | 72 |
Pastabos
Salinimas:
50°C - 30 min.
66°C - 60 min.
76°C -> out
Kalendrą sugrūdau grūstuvėje, dėjau į auštančią misą 5 min.
Likusi pusė kalendros kiekio - į antrinę savaitei.
50°C - 30 min.
66°C - 60 min.
76°C -> out
Kalendrą sugrūdau grūstuvėje, dėjau į auštančią misą 5 min.
Likusi pusė kalendros kiekio - į antrinę savaitei.
Burbulas
2014 m. Rugsėjo 22 d.Turiu kelis klausimus:
1. Ar dribsnius kaip nors reikia paruošt ar salinti kartu viską?
2. Ar nedaigintiems grūdams (tame tarpe ir jų dribsniams) nereikia 40 ar 55 temperatūrinės pauzės?
GiN
2014 m. Rugsėjo 22 d.2. Ačiū už pastebėjimą, reikia kokių 15-30 min. pauzės prie 50C.
Pažiūrėk panašus receptas čia su salinimo nuorodomis:
http://www.homebrewersassociation.org/homebrew-recipe/beer-recipe-of-the-week-hoegaarden-white/ Tik atkreipk dėmesį, kad ten su tekinimo temperatūra konvertuojant į Celsijaus laipsnius kažkas amerikonams nusimušė :) Farenheitais teisingai.
Burbulas
2014 m. Rugsėjo 22 d.