Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
68 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. gruodžio 1 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. gruodžio 16 d.

Parametrai

OG:
1.063
FG:
1.004
ABV:
7.7 %
IBU:
37
EBC:
14
IBU/OG:
0.58
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pale Ale salyklas 6.0 5.000
BEST Munich salyklas 15.0 0.500
BEST Caramel Light salyklas 30.0 0.200
      5.700

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Summit 17.0 20 20
Cascade (U.S.) 6.6 35 15
Green Bullet (New Zealand) 13.0 35 0
Amarillo 8.0 30 0
Citra 15.0 10 0
      130  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
M27 Belgian Ale 12.0 93

Pastabos

67-68C - 1 val.
1/3 - 100C - 10min.
74c - 10min.

Komentarai

  • julius47

    2014 m. Gruodžio 2 d.
    Šitų mielių atenuacija bus gerokai aukštesnė. Du virimus iš eilės su jom dariau tai atenuacija 0,97 (iš pakelio) ir 1 su antros kartos mielėm.
  • Artis

    2014 m. Gruodžio 2 d.
    Dėkui už pastabą. Pakoregavau receptą, pakėliau iki 0.87. Kadangi naudojau dalinę dekokciją, labai tikiuosi, kad daugiau nekris. Bus matyt.
  • vidmantas

    2014 m. Gruodžio 2 d.
    O koks prieskonis, charakteris ryškesnis šių mielių?
  • julius47

    2014 m. Gruodžio 2 d.  
    Pirmą alų (http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/7383-saisonas) fermentuojant tik dvi dienas išlaikiau norimą temparatūra - 30C, nes šildymą buvo atjungę. Tai kvapų ir prieskonių ne tiek ir daug gavosi.
    Antrą alų (http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/7522-tripel) 8 dienas fermentavau prie 30C, vakar perpyliau į antrinę, tai tikėtina, kad rezultatas bus neblogas - itin ryškus visių aromatas. Pipiriškumo nedaug. Bet dar reikia bent kelis mėnesius palaukti:)
Prisijungę aludariai