Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
80 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. gruodžio 29 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. sausio 17 d.

Parametrai

OG:
1.058
FG:
1.012
ABV:
6.0 %
IBU:
43
EBC:
70
IBU/OG:
0.74
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 4.000
Karamelinis salyklas 240.2 0.200
Skrudinti miežiai 1000.8 0.200
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' 800.6 0.200
Brown Malt 150.1 0.200
      4.800

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Columbus 15.0 25 60
      25  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 79

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~9,6L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4,8L / 100ºC vandens;
• 60 min ~67ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, pilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);

Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 19ºC)
antrinė - 7 dienų (aplinkos temperatūra 19ºC)
Prisijungę aludariai