Receptas / Erstikio KOLUMBO STAUTAS
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
80 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. gruodžio 29 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. sausio 17 d.
Parametrai
OG:
1.058
|
|
FG:
1.012
|
|
ABV:
6.0 %
|
|
IBU:
43
|
|
EBC:
70
|
|
IBU/OG:
0.74
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) | 4.0 | 4.000 | 83.3 | |
Karamelinis salyklas | 240.2 | 0.200 | 4.2 | |
Skrudinti miežiai | 1000.8 | 0.200 | 4.2 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' | 800.6 | 0.200 | 4.2 | |
Brown Malt | 150.1 | 0.200 | 4.2 | |
4.800 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 (šlapios, naudotos) | 60.0 | 79 |
Pastabos
Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~9,6L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4,8L / 100ºC vandens;
• 60 min ~67ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, pilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 19ºC)
antrinė - 7 dienų (aplinkos temperatūra 19ºC)
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~9,6L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4,8L / 100ºC vandens;
• 60 min ~67ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, pilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);
Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 19ºC)
antrinė - 7 dienų (aplinkos temperatūra 19ºC)