Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
75 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. sausio 4 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. vasario 16 d.

Parametrai

OG:
1.065
FG:
1.001
ABV:
8.4 %
IBU:
24
EBC:
27
IBU/OG:
0.37
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Čekiškas) 4.0 4.300
Gliukozė 0.0 0.500
Karamelinis salyklas 240.2 0.150
Juodas salyklas 1200.9 0.050
      5.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Northern Brewer 7.6 20 60
Northern Brewer 7.6 10 15
      30  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
M27 Belgian Ale (šlapios, naudotos) 60.0 99

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~9L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4,5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, pilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);

Fermentacija:
pirminė - 10 dienų (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
Prisijungę aludariai